изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:18 EEST
Швейцарка роди във вана в Габрово, бащата акуширал    
Любопитно 22-годишната швейцарка Лаура Колтхов реши да се откаже от услугите на болницата в Габрово и роди в домашни условия. Швейцарката редовно ходела на прегледи в болницата през бременността си, но се страхувала да роди детето в болничното заведение. Това била и основната причина тя да роди вкъщи в собствената си вана, като по време на раждането асистирал 24-годишният баща Ивайло Ангелов, който няма сключен брак с чужденката.


Детето, чието име е Януш Ноел, се родило няколко часа преди настъпването на Новата година. Все още обаче по решение на родителите пъпната връв между бебето и плацентата не е скъсъна. Лаура и Ивайло смятат, че това трябва да стане от само себе си. Те очакват това да се случи най-късно до 2 дни, след като поставили пъпната връв в съд със сол. Бащата смята, че срязването на пъпната връв може да бъде сравнено с отрязването на крак или ръка на бебето. Според него пъпната връв е душевната връзка между майката и бебето, а плацентата е органът, от който бебето е консумирало от самото си зачеване. 

Лекарите от болницата в Габрово обаче смятат, че е твърде опасно пъпната връв да седи така. Според тях рискът от инфекции се увеличава и от факта, че в стаята, в която са майката и детето, има и куче. Възникването на инфекция на пъпната връв пък дори може да бъде фатално за живота на детето.

След раждането на детето родителите били посъветвани от педиатър да занесат бебето в болница, но те отказали. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Швейцарка роди във вана в Габрово, бащата акуширал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди