изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:42 EEST
Българи протестират в Чикаго, търсят закрила от Св. Синод и държавата    
По света
Българите в Чикаго излизат на протест срещу домогванията на Ортодоксалната Църква в Америка (ОСА) да присвои църквата Свети Иван Рилски. Това съобщава изданието на нашенци там NEWS ot Chicago. Църквата е била закупена преди 10 години от българи, живеещи в Чикаго. Подведени от свещеника Валентин Ноцков те приели духовната закрила на епископ Кирил Йончев. Уговорката била, че след неговата смърт ще преминат към синода на Българската православна църква.


Епископът се споминал преди повече от година, но попът забравил за задължението си към България. За това наскоро бил разпопен. Сега този разпопен поп се е поставил в услуга на Американската църква и е на път да лиши десетките хиляди българи в Чикаго от духовната им връзка с църквата в България, съобщават сънародниците ни.

На снимките, поместени в изданието, част от демонстрантите издигат плакати с искане църквата да премине към Синода в София, да има каноничен български свещеник, български владика и български патриарх. "БПЦ – да, ОСА – не", е думата на българите в Чикаго.

"Какво правят българската държава и нейния министър за българите в чужбина, както и светия синод по този въпрос?", питат емигрантите.
/БЛИЦ





 


Сходни връзки

Българи протестират в Чикаго, търсят закрила от Св. Синод и държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.50 секунди