изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:07 EEST
ОТЧЕТОХА СПАД НА ТУРИСТИТЕ В БАЛЧИК    
ТуризъмСпад на туристите в община Балчик през 2009 година отчете на последното си за годината заседание Консултативният съвет по туризъм. Пред присъстващите кметът Николай Ангелов е направил отчет за свършеното по програмата за развитие на туризма.

По данни на отдел „Туризъм и екология” през тази година,  хотелите и местата за настаняване в общината са декларирали 174406 нощувки на българи и 549539 на чужденци. В бюджета на общината за 2009 година са заложени 720 000 лева приходи от туристическа такса, но са внесени близо 680 000 лева. Като причина за отчетения спад на туристите, гостували в региона и реализираните нощувки, се посочва глобалната икономическа криза.
Кметът Николай Ангелов е обявил, че през следващата година туристическата такса ще може да се заплаща и със закъснение, като се начисляват законните лихви. Забавяне обаче няма да бъде допускано по отношение на декларациите, които собствениците на хотели трябва да подадат в местната администрация. Глобата за неизрядните ще бъде от 100 до 500 лева.
По време на заседанието е направен анализ и на изразходваните средства от събраните такси - основно в рекламни материали, озеленяване и участие в туристически изложения в Европа. Прието е предложението на кмета срещите с представителите на туристическия бранш да станат по-чести и с конкретни дискусии.
Следващата среща на Консултативния съвет по туризъм ще бъде в началото на февруари. Тогава ще бъде обсъдена дейността за 2010 година. Ресорният зам.-кмет Къймет Тургут е разяснила, че през тази година размерът на туристическата такса се запазва, но до средата на годината браншовиците трябва да обсъдят промените на налога за 2011 година.
 


Сходни връзки

ОТЧЕТОХА СПАД НА ТУРИСТИТЕ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди