изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:06 EEST
МВР започва нова спецоперация - ”Апашите”    
Ред и сигурност След операция "Наглите" МВР започва нова спецакция - „Апашите”, която е насочена срещу криминалните бандити, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев пред телевизия PRO.BG Полицейската операция ще бъде насочена главно към кварталните престъпници - наркодилъри, крадци на коли и апаши, които са се специализирали в обири на апартаменти.

Тази сутрин е задържан известен криминално проявен, който носи прякора Кубето, каза Георгиев. Той поясни, че мъжът е на 39 години и е бил задържан в момент, когато е отварял скъпо БМВ.

„Кубето има три присъди и 19 криминални регистрации. Последната му присъда е била 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. Преди месец е излязъл от затвора и сега отново ни е клиент”, уточни главният секретар на МВР, цитиран от БГНЕС.

Той определи операция „Наглите” за задържането на групата за отвличания като добре планирана и изключително добре проведена.
„Оттук нататък „Наглите” остават в историята на МВР, а ние продължаваме напред”, заяви Калин Георгиев.

На въпрос за участието на полицаи в престъпната банда, той отговори: „Не сме използвали служители под прикритие в операция „Наглите”, а това кой какво е правил и с кого какво си е говорил и е изтекла информация, е предмет на проверки, които са в ход. Всяко едно предателство ме обижда. Правим всичко възможно предателите да не са част от нас. Показахме какво правим с хората, които не са лоялни към системата на МВР - арестувани, отстранявани и предавани на съд”.

На въпрос дали се очаква операция „Наглите 3” за задържането именно на такива служители на МВР, Калин Георгиев отговори, че по-скоро става дума за едно завръщане на държавността и една системност в работата на МВР.

По повод изразеното от съдии недоволство, че вътрешният министър Цветан Цветанов им оказва натиск да има присъда по случая с „Наглите”, той заяви: „Не мисля, че между сериозни държавни институции можем да говорим за сърдене, защото имаме една цел като държава. Не става въпрос за институционални конфликти, по-скоро всеки трябва да си върши работата и да прави това, за което му плащат. Министър Цветанов е достатъчно зрял, улегнал и мъдър човек и след като така е направил изявления в публичното пространство, е имал нещо предвид. Подкрепям във всяко едно отношение министър Цветанов”.

Главният секретар на МВР определи три основни приоритета в работата на министерството през 2010 г. - разузнаване, разследване и международна дейност.

Междувременно изтече оперативна информация, че соченият за тартор на "Наглите" - Йожи, е проговорил пред разследващите и е заявил, че истинските босове на бандата са трима души, които още не са задържани.  dir.bg

 


Сходни връзки

МВР започва нова спецоперация - ”Апашите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди