изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:38 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 4 ЯНУАРИ    
Ред и сигурностСДВР. За броени дни криминалисти от Четвърто РУ разкриха кражба от таксиметров автомобил, паркиран на бул. “Витоша”. На 26 декември клиент на таксито, преди да плати сметката си, нанесъл побой на шофьора, отмъкнал касовия апарат и мобилния му телефон. Два дена по-късно клиентът е издирен. 48-годишният В.Б. е задържан, а  инкриминираните вещи - намерени и иззети. По случая е образувано досъдебно производство за грабеж.

Търговище. Снощи, към 22.15 часа, в Търговище 18-годишните  О.А. /от областния град/ и М.Ф. от с.Търновца счупили страничните огледала на три леки автомобила - “Сузуки Суифт”, “ВАЗ” и “Опел Вектра”. Служителите на реда задържали двамата младежи непосредствено след вандалската им постъпка. О.А. и М.Ф. са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Кюстендил. Вчера, около 12.30 часа в землището на с. Раненци, по време на редовен ловен излет 37-годишен ловец е прострелян по невнимание в  свой “колега”. Пострадалият /47г./ е закаран в кюстендилската болница. Дежурна следствено-оперативна група на РУ МВР – Кюстендил е направила оглед на местопроизшествието. Законно притежаваното ловно оръжие на двамата ловци е иззето. По случая е образувано дознание.

Благоевград. Жител на Гоце Делчев сигнализирал вчера в полицията за противозаконно отнет бус ”Форд Транзит”. При предприетото издирване полицаите скоро отрили товарния автомобил. Минути по-късно  е установен и крадецът – Т.К. /18г./, който е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Работата по  случая продължава.
Благоевградски полицаи  разобличиха  младеж, счупил рекламно пано на магазин. На 3 януари във Второ РУ в града жена подала сигнал, че неизвестни са увредили светещо рекламно пано на магазин на ул. „Хилендар”. При проведеното издирване полицаите установили извършителите и в районното управление е отведен благоевградчанинът Ц.Я./20г./. Стойността на нанесената щета възлиза на 1340 лв. Работата по случая продължава.
Група  благоевградчани, увредили вандалски витрини на търговски обекти, са задържани в Първо РУ в града. Вчера, към 2 часа граждани сигнализирали, че група младежи чупят  витрини  по  ул. ”Т.Александров”. Към мястото незабавно е насочен полицейски автопатрул и на място служителите на реда установили, че младежите замерят витринните  стъкла на магазините и прозорците леки автомобили. В районното управление са отведени 20-годишните А.М., Ц.Я., М.Г. и М.П., както и Д.К./18г./, и петимата от Благоевград. Работата по случая продължава.

Стара Загора. Към 3.35 часа днес, на тел.112 в РПУ – Стара Загора е получен сигнал, че група младежи са разбили преден панел на кафе-автомат на ул.“Хан Аспарух”. При извършената на място проверка е установено, че са откраднати монети на обща стойност около 75-80 лева. При проведените бързи оперативно-издирвателни действия екипи на РПУ – Стара Загора са задържали  извършителите - Н.Н. /29г./, Р.И. /20г./ и 14-годишно момче от Стара Загора. Заловени са и още трима души – Г.И. /25г./, А.В./18г./ и непълнолетно момиче, чиято съпричастност към деянието е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.
На 3 януари, около 15.20 часа, на ул. “Ангел Кънчев” в града полицейски екип на РПУ спрял за проверка лек автомобил “Форд Ескорт”, управляван от Е.А./23г./ от Стара Загора. В джоба на предната дясна врата полицейските служители открили и иззели около 3 грама суха растителна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Водачът и спътниците му – Г.И./24г./, И.П./21г./ и Г.А./21г./ са задържани за 24 часа. При извършената проверка, у Г.А. е намерена и иззета таблетка с тегло 0.5 грама, реагираща на амфетамин. Образувани са досъдебни производства.

Пловдив. За срок от 24 часа в ареста е задържан В.К./28г./, нанесъл побой на 33-годишната си съпруга миналата нощ пред заведение в града. Жената е настанена в челюстна хирургия на УМБАЛ “Св. Георги”. В.К. е известен на полицията.
Мъж бе заловен с наркотик в Пловдив. Служители от Четвърто РУ спрели за проверка на ул.”Весела” в града лек автомобил “Форд Фиеста”,  управляван от Г.С./29г./. В колата му полицаите открили 0.0238 грама хероин. Г.С. е задържан в ареста за 24 часа.

ПТП. Велико Търново. 32-годишен мъж от Разград и 28-годишна жена от София загинаха,  а 16-годишно момче е с опасност за живота след тежка катастрофа, станала в неделя, около 16.50 часа, на пътя София-Варна, на моста на р.Стара река, между с.Джулюница и Стражица. Злополуката е между лека кола „Опел Тигра”, управлявана от М.А. от Разград, която пътувала в посока Варна и насрещнодвижещ се автомобил „БМВ”, управляван от Е.А./33г./ от с. Кесарево. При удара загинали водачът на опела и пътувалата с него жена от София. Водачът на другия автомобил с фрактура е настанен във великотърновската болница, без опасност за живота. С травма е и пътувалото заедно с него 17-годишно момиче от с. Кесарево. То също е настанено в болницата без опасност за живота. Возилото се на задната седалка 16-годишно момче е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Двамата шофьори са използвали обезопасителни колани. На водача на БМВ-то е взета кръвна проба за химичен анализ. Причините за тежкия инцидент се изясняват. Образувано е досъдебно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 4 ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди