изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:27 EEST
ПЪЛНИЯ РАЗМЕР НА ПЛАЩАНИЯТА ЗА ПЛОЩ - ПРЕЗ ФЕВРУАРИ    
ЗемеделиеДо края на февруари ще бъдат изплатени максимално средствата от преките плащания за единица площ, е съобщил вчера земеделският министър Мирослав Найденов.

Той е уточнил, че животновъдите вече са получили пълния размер на парите си от националните доплащания, които са в размер на 61 млн. лева.
На всички, които нямат проблеми с документите и установени нередности, са изплатени 100 процента от европейските субсидии, каза Найденов, цитиран от БТА.
За момента обаче едва 15 на сто от средствата, предвидени по схемата за плащане на единица площ, са достигнали до зърнопроизводителите.
Найденов е заявил, че при превеждането на парите не е проявявана избирателност. Парите са разпределяни по списък, изготвен от Асоциацията на зърнопроизводителите в България, като предимство са имали най-нуждаещите се. Останалите ще чакат месец-два, но в никакъв случай крайният срок - 30 юни, е казал заяви министърът.
До средата на декември 2009 г. бяха изплатени близо 500 млн. лева от целия пакет, който е около 700 млн. лева, е припомнил Мирослав Найденов. Това прави две-трети от средствата и се случва за първи път, коментира той. За останалите средства имаме необходимата организация, но за това трябва финансов ресурс, припомнил министърът. Там където има застъпвания и проблеми, ще бъдат извършени повторни проверки, уверил той.
 


Сходни връзки

ПЪЛНИЯ РАЗМЕР НА ПЛАЩАНИЯТА ЗА ПЛОЩ - ПРЕЗ ФЕВРУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди