изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:03 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ В КРАПЕЦ НЕ ХВЪРЛИХА КРЪСТА ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПОП    
ЛюбопитноТрадицията за хвърляне на кръста на Йордановден в морето край село Крапец тази година не беше спазена, научи НДТ вчера от кметството. Стана ясно, че проблемът е липсата на свещеник, който да отслужи ритуала. Един свещеник се грижи за духовните дела на Шабленската и Каварненската общини. Вчера той бил ангажиран с ритуала в Каварна. Миналата година хвърляли кръста в Крапец по стар стил. Тази година отново ще водят разговори със свещеника ритуалът да се спази след 13 дни.

ИЗЧИСЛЯВАТ ЩЕТИТЕ ОТ СНЕЖНАТА ВИЕЛИЦА

До 10 януари общините трябва да представят в областна управа в Добрич данни за нанесените щети от силните ветрове и снеговалежи на 31 декември м.г. и 1 януари т.г. Досега само община Крушари е дала информация, че щетите им са на стойност 4 900 лв. Те ще се компенсират със застраховки, от собствени средства на общината и със средства от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии.
НДТ - 7 януари 2000 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ В КРАПЕЦ НЕ ХВЪРЛИХА КРЪСТА ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди