изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:50 EEST
Убийството на Боби Цанков - удар срещу Сако?    
Новини Убийството на Боби Цанков може да е удар срещу Стефан Бонев–Сако, един от основните играчи на наркопазара у нас. Според една от версиите конкуренти на Сако са поръчали куршумите срещу Цанков, за да отстранят за дълго Бонев, твърди БНТ.

Има сериозно напрежение на наркопазара в страната, категорични са анализатори. Експерти твърдят, че в България вече не се внася дрога за вътрешния пазар. Страната ни е станала част от международните наркотрафикантски организации и количествата наркотици необходими за разпространение у нас се отделят от трафика за западна Европа. Това е довело да сериозно разместване на пластовете в родните престъпни среди.

Напрежението в престъпния свят свързан с разпространението на наркотици започнало преди повече от година, след като станало ясно, че Димитър Желязков, известен като Митьо Очите е изваден за дълго от бизнеса. Ситуацията се е изострила още, когато Таки обявил, че вече няма интерес към България и се оттегля на спокоен живот. Запознати твърдят, че част от играчите са приели думите на Христофорос за чиста монета и започнала голямата борба за територията му. Експерти обаче допускат, че е възможно Таки да блъфира.

Калин Михов, бивш заместник-директор на ГДБОП: "Не е невъзможно това да е прах в очите на хората, на службите, които го разследват. Много е възможно и за да се развие след това този бизнес с негови хора или с други, които са удобни в момента."

В подземния свят за наследник на Таки се сочи Сако. И антимафиоти, и наркобизнесмени допускат, че конкуренцията се опитва да изтласка Сако с всякакви средства. Тъй като играчите са малко засега се знае, че физическото му премахване е рисково, тъй като бързо ще се разбере кой е поръчителят и тогава отмъщението е неизбежно.

Калин Михов, бивш заместник-директор на ГДБОП: "Всяко едно отсъствие на даден човек предизвиква присъствието на друг, идването на друг човек, който би трябвало да ръководи този пазар. Наркотрафикантските организации не търпят празни пространства."

Анализите сочат, че за разпространение у нас се отделят наркотици от трафика за Западна Европа. Депата са разпределени в близост до големите пазари като София, Пловдив, Черноморието и зимните курорти. В близост до тези пазари са и големите университетстки центрове, към които разпространителите имат особен интерес. Според запознати трима големи контролират трафика, между тях има конкуренция за влияние върху групите за разпространение на вътрешния пазар. Тези групи са не повече от 6 и също се конкурират, но за територия и количества.

Действията на полицията допълнително изнервят играчите, категорични са експертите. Антимафиотите контролират трасетата и това принуждава трафикантите да търсят други маршрути, които са по-дълги и по-скъпи. У нас се появяват и нови играчи, според експертите те са алчни и това личи от случващото се на улицата. /БЛИЦ

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Убийството на Боби Цанков - удар срещу Сако? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди