изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:46 EEST
НАШИ ЛОВЦИ ОТСКАЧАТ ДО АФРИКА ЗА АНТИЛОПИ    
Лов и риболовПродължава интересът на родните ни бизнесмени да ходят на сафари в Африка.


Това прави клиентите на държавните ловни стопанства у нас все по-малко, съобщи шефката на ведомството в Балчик инж. Калинка Тодорова. Повечето ни богати ловци вече имат от родните ни красиви и скъпи трофеи и затова предпочитат да отидат на сафари в Африка. Тази мода сред най-заможните ловци трае вече трета година. Годишно черният континент се посещава от близо 80 нашенци. Най-често те осъществяват мечтата си, като отскачат до ловни ферми в Намибия за антилопи - от видовете орикс и куду. Цената на отстрела им е съответно 550 и 900 долара. На сафари отскачат за близо десетина дни.
В момента в стопанството в Балчик италианци ловуват бекаси. Ежеседмично у нас пристигат групи от Алпийската държава - да насочват дуло срещу дивеча. В следващите 3-4 месеца България ще презентира ловните си стопанства в международни изложения в Русия, Германия, Австрия, Испания и Франция, каза още Тодорова. Тя допълни, че Ловният дом, който в момента строят в Шабленско, е пред завършване. В него ще бъдат инвестирани близо 1,5 милиона лева. Откриването му е насрочено за април.
 


Сходни връзки

НАШИ ЛОВЦИ ОТСКАЧАТ ДО АФРИКА ЗА АНТИЛОПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди