изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:08 EEST
Спряха безплатните закуските в училищата    
Новини От началото на новата година учебните заведения нямат преведени пари за храна на децата от начален курс. По тази причина са спрени безплатните закуски. Нещо повече - никой не им казва дали програмата изобщо ще съществува. Екипът ни посети училище в град Търговище, където повече от 250 деца са без закуски вече четвърти ден.


Програмата, известна като "Чаша топло мляко" първо остана без мляко, а сега и без закуски. За родителите на малките ученици това означава поне 2 лева дневни или домашно приготвени сандвичи.
Директорите казват, че закъснение на парите е имало и преди, но поне знаели, че програмата ще продължи.
След като ученическите столове опустяха, се образуваха опашки пред близките лавки. Това слага край на полезното хранене.
Липсата на закуски притеснява най-вече училищата по селата, информира bТВ. Повечето деца там са от социално слаби семейства и безплатната храна ги задържа в клас.
От Министерството на образованието подготвят писмо до директорите с указание да използват остатъците от делегираните бюджети, за да осигурят закуски на децата. След актуализацията на програмата, от месец март училищата ще могат да си покрият разходите, коментираха от министерството.

А.Г.
dir.bg

 


Сходни връзки

Спряха безплатните закуските в училищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди