изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:56 EEST
КЗК ГЛОБИ ВиК ВРАЦА ЗА СВАЛЕН ВОДОМЕР    
ОбществоКомисията за защита на конкуренцията /КЗК/ глоби ВиК - Враца, с 64 260 лв., представляващи процент от оборота на фирмата заради свален водомер, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Проверката на експертите й е установила, че дружеството е извършило нарушение, изразяващо се в необосновано прекратяване на дългосрочно установени търговски връзки на пазара на ВиК услуги на територията на област Враца.
В хода на производството е установено, че служители на фирмата са влезли в имот на семейство от град Бяла Слатина и в тяхно отсъствие са демонтирали от водомерната шахта стария водомер, прекъсвайки водоподаването към имота. Подобна процедура е прилагана и спрямо други абонати от града.
КЗК счита, че дружеството е следвало да се възползва от възможността, дадена от законодателството да подмени неотговарящия на изискванията водомер с оборотен такъв, докато абонатът закупи и предостави за монтаж и проверка нов измервателен уред. При липсата на каквато и да е конкуренция на пазара на водоснабдяване и канализация и с оглед факта, че водата е незаменим жизнено необходим продукт, операторът следва да се възползва от абсолютно всички възможности, които му предоставя закона, допълват от комисията.
 


Сходни връзки

КЗК ГЛОБИ ВиК ВРАЦА ЗА СВАЛЕН ВОДОМЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди