изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:28 EEST
НАП СПЕСТЯВА 40 МЛН. ЛВ. НА ГРАЖДАНИ И ФИРМИ    
НовиниНАП ще спести 40 млн. лв. на гражданите и фирмите като им предложи по-качествено обслужване, премахване на излишни административни изисквания и опростяване на процедурите по прием на декларации и плащане на данъци и осигурителни вноски.

Това съобщава на сайта си Националната агенция по приходите. През тази година подобряването на обслужването се състои в няколко момента - отпадат над 40 кода за вид плащане за осигурителни вноски, което веднага означава по-малко платежни нареждания, по-малко средства за обслужване на плащанията, което според очакванията на НАП ще спести около 25 млн. годишно на фирмите и гражданите. С още поне 5 млн. лв. очакват да намалеят разходите на клиентите на администрацията от използването на електронните услуги и възможността за подаване на годишни декларации с електронен подпис. Съвместният проект на НАП и Националния статистически институт за подаване на годишни отчети за дейността на едно място ще спести още около 9 млн. лв. на българските фирми, категорични са от приходната агенция.
От началото на годината стартира и кампанията по прием на данъчни декларации и плащане на дължими налози. В тази връзка от агенцията съобщават, че до края й - 30 април, ще се работи с т. нар. плаващо работно време, тоест без обедна почивка в офисите на агенцията. Като в дните, в които изтичат срокове офисите ще работят до тогава, докато има клиенти в салона за обслужване.
Декларациите за облагане на доходите и тази година се подават до 30 април, като в този срок се заплащат и дължимите данъци. 5 % отстъпка получават тези граждани, които подадат декларациите си и платят задълженията си до 10 февруари, а тези които декларират с електронен подпис могат да се възползват от отстъпката до края на април. Ползва се само едната отстъпка.
Срокът за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци е непроменен - 31 март, като дължимите суми налог се плащат в същия срок. 1 % отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.) ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис, добавят от приходната агенция.
 


Сходни връзки

НАП СПЕСТЯВА 40 МЛН. ЛВ. НА ГРАЖДАНИ И ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди