изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:19 EEST
Задържаха избягал затворник във Варна    
Ред и сигурностВарна. Полицията задържа вчера избягал затворник. Малин Бориславов Крумов е осъден за убийство и излежава доживотна присъда без право на замяна във варненския затвор. Според полицията Крумов е изключително опасен и агресивен. По-късно вечерта той бе задържан в района на КПП-Старо Оряхово в посока Бургас. Той е бягал с такси, което е било спряно на пункта.

Полицаите са извършили проверка на таксиметровия автомобил и са идентифицирали пътника с избягалото лице. Когато го извадили от леката кола и го проснали на земята, той скочил и побягнал. Преследван е от полицейските служители около 300 – 400 метра. Наложило се два пъти полицаите да стрелят във въздуха и да го предупредят да спре, той обаче не се е подчинил. Тогава е прострелян в крака и е задържан.
„При създадената добра организация на мероприятието и оперативно-заградителни работи на територията на ОД МВР Варна и съседните райони, полицията е задържала избягалия затворник. В момента той е в Районното управление на МВР в Долни Чифлик – окован и ранен” – каза за „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Няма пострадали при бягството на Малин Крумов от затвора във Варна, съобщи варненският зам.-окръжен прокурор Радослав Лазаров. Той допълни, че присъдата на Крумов е влязла в сила съвсем наскоро. Директорът на варненския затвор Росен Желязков заяви, че макар доживотната присъда на Крумов за убийство да е влязла в сила съвсем на скоро, той е прекарал в затвора много време и докато е бил следствен. Желязков не уточни конкретния период, като се позова на изискванията за поверителност във връзка с разкритото предварително следствие по случая с бягството на Малин Крумов. Във връзка с информацията от пресцентъра на МВР, че избягалият престъпник е изключително агресивен и опасен, Росен Желязков заяви, че Крумов е опасен като личност, предвид деянието, което е извършил. Желязков посочи още, че през дългия период, прекаран в затвора, Малин Крумов е имал моменти както на агресивно, така и на спокойно поведение, като в цялост поведението му не се различава съществено от обичайното за обитателите на варненския затвор.

Агенция "Фокус"

В. “Черно море”, Варна: Разследващите безсилни срещу поръчков убиец

 


Сходни връзки

Задържаха избягал затворник във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди