изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:55 EEST
Ц. ЦОНЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВО КМЕТСТВО    
НовиниПърва копка на нова административна сграда на община Каварна направи кметът Цонко Цонев, съобщиха от пресслужбата на морската община. По традиция, градоначалникът разби бутилка шампанско в кофата на багер, а преди това двамата каварненски свещеници - отец Василий и отец Йовчо, отслужиха празничен водосвет.
Новата сграда на общината ще бъде разположена непосредствено до пешеходната зона в Каварна, като допълващо застрояване към съществуващата сграда на читалище "Съгласие".

Зданието ще бъде на три етажа, предвижда се изграждане и на подземен етаж, където ще бъдат обособени паркинг за автомобили и репетиционна зала за нуждите на фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне", казват още от общината. Материалите, които ще се ползват за фасадите, са камък и стъкло. Части от фасадата ще бъдат издадени - като зелени градини с балкони от метална конструкция и ажурни прегради.
Строителството на новата сграда ще бъде дело на "Планекс" ООД. Инвестицията, включваща и изграждане на цялостната инфраструктура, възлиза на 3,1 милиона лева. Автор на проекта, с който "Планекс" ООД спечели търга, е архитектурно студио "Е-Арх" с водещ проектант арх. Мартин Христов. Сградата трябва да бъде завършена през септември тази година.
 


Сходни връзки

Ц. ЦОНЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВО КМЕТСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди