изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:52 EEST
КАК СЕ ПРЕДЛАГА РИБАТА НА ПАЗАРА В ДОБРИЧ    
НовиниСлед като заради неспазени хигиенни и санитарни изисквания още в първия работен ден на новата година морската столица остана без рибна борса, екип на НДТ реши да провери как търговците на пазара в Добрич предлагат морските обитатели.

Спазват ли се хигиенните и санитарните изисквания.
Според правилата рибата и рибните продукти трябва да се предлагат в закрити помещения, като в тях трябва да има специална вентилация. Рибата трябва да се излага на специални маси, а търговците задължително трябва да имат работно облекло.
В "Каската на костенурката", както и в друг от магазините за риба продавачките в магазините в момента не бяха с работно облекло. Заради зимните температури навън двете дами бяха топло облечени, но пък категорично заявиха, че получават рибата замразена и я съхраняват при нужните изисквания. Тази, която е охладена, пък пристигала с лед и така се предлагала.
В халите на пазара рибен магазин точно срещу входа, където рибата е изложена в хладилни витрини, които при нашата проверка показваха минус 5 градуса.
На съседния рибен щанд вляво от централния магазин на обикновена маса, постлана с мушама, са разположени стереопорени касети, които според собственичката на магазина запазват градуса на рибата и така тя издържала без да промени температурата си около 6 часа. Задължително пресните риби се предлагали в лед, а вечер, след затваряне на обекта всички риби се прибирали във фризери.
Масово търговците на риба на пазара в Добрич заявиха, че нямат проблеми с контролните органи, което според тях означава, че предлагат продукцията си според изискванията за търговия на риба. Преропъчваме обаче на читателите ни да внимават при покупката и да следят най-вече какъв е цветът на очите на рибата, която купуват. Стари рибари казват, че щом окото на рибата е в кръв, значи тя не е прясна. Ако пък става дума за замразена риба и очите й са в кръв, то значи тя веднъж се е размразила и после отново е била замразена.
 


Сходни връзки

КАК СЕ ПРЕДЛАГА РИБАТА НА ПАЗАРА В ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАК СЕ ПРЕДЛАГА РИБАТА НА ПАЗАРА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-01-17 @ 18:24 EET

А къде е ДВСК в случая?Може би не работят за държавата?Защо нямаше проверка от тяхна страна или от любопитство поне?Недоумявам!!!Рибните магазини са в окаяно състояние!Гнусотия лъха в повечето от тях.Особено в" Каската на костенурката".И останалите не лъжат.От години стоят в тези магазинчета и един лев не са вложили за да подобрят качеството и хигиената си.Това за мен са мерзавци!Трябва някой да ги огледа и да ги затвори наистина.Според мен наистина не можеш да продаваш замразена риба на открито и на дървена масичка с мушамичка ,както се изразявате.И не се хващайте на това , че е възможно и нищо не и става 6 часа.Смях в залата.Тази продавачка май не си пие хапчетата за здрав разум.Това е от мен!  

С поздрав Vivione

КАК СЕ ПРЕДЛАГА РИБАТА НА ПАЗАРА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-01-18 @ 07:21 EET
елате да видите в Добротица почти пред всеки хранителен магазин продават прясно мляко и яйца на капака на колата
КАК СЕ ПРЕДЛАГА РИБАТА НА ПАЗАРА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-01-18 @ 17:33 EET

Абе който не го боли корема от сурово мляко, да хака... Щом краварите излизат сами да си продават млякото, значи се чувстват прецакани от продавачите...

А колкото до рибата, миризмата на развалено лесно се разграничава. Всяка домакиня знае...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди