изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:13 EEST
Ангел Бончев: Заради отвличането жена ми се поболя    
Новини “Мазето, в което похитителите ме държаха, е в къщата в Бистрица. Ясно го разпознах.” Това каза вчера пред “Труд” бившият шеф на ФК “Литекс” Ангел Бончев.

Футболният шеф попадна в плен на “Наглите” на 21 май 2008 г., когато бе отвлечен пред дома си в столичния кв. “Дървеница”. След 52 дни прекарани в мазето в Бистрица и 395 000 евро откуп, Бончев бе пуснат. При предаването на сумата обаче съпругата му Камелия бе похитена. 20 дни по-късно тя бе освободена, но след като по указание на бандитите Бончев публично дари 157 000 евро на фондация за борба с рака на гърдата.

Година и половина след двойното отвличане при полицейските акции “Наглите” и “Наглите 2” зад решетките бяха вкарани десет души с обвинения за похищенията.

“Хубавото е, че и полицията, и прокуратурата, и правосъдието правят нещо и има някаква светлина. На мен и съпругата ми обаче никой няма да ни върне спокойствието след преживяното - обясни Бончев. - Заради всички притеснения и стреса Камелия претърпя наскоро операция. Кой ще ни върне здравето?!”

Заради влошеното си здравословно състояние Камелия все още не е била на разпознаване в някоя от разкритите “къщи на ужасите”. Предполага се обаче, че и тя е държана в същото мазе, в което е бил съпругът й.

Футболният бос е бил една от най-измъчваните жертви на “Наглите”, разказаха запознати с разследването. На лявата му ръка бяха отрязани две фаланги от безименния пръст и кутрето му. Още докато са подготвяли отвличането, бандитите знаели, че Бончев е бивш състезател по борба, има здрава физика и психика и трябва да са нащрек. Самият мъж им доказал това. Докато бил в плен, не престанал със съпротивата. Няколко пъти дори успявал да се освободи от оковите си и скачал да се бие с пазачите. Бандитите обаче бързо го усмирявали и надявали веригите наново. През всичките мъчителни 52 дни Бончев е бил вързан за леглото. Само когато му носели храна освобождавали едната му ръка, а другата оставала заключена за пружината.

Мишена на “Наглите”

След отвличането източници от МВР съобщиха, че проверяват дали похитителите са имали за цел да изнудват собственика на “Литекс” Гриша Ганчев или друг влиятелен бизнесмен, който да даде мило и драго за Бончев. По свои канали гангстерите успели да изпратят на негови близки откраднат GSM-апарат с безименна SIM карта, за да водят преговори. Телефонът обаче останал изключен и затова “Наглите” решили да режат пръсти. Една от версиите е, че посегателството е било извършено от Прокопи Прокопиев-Поли Културиста. Но има и друга - че операцията извършил бандит с медицинско образование.

Един от “пропелите” от бандата признал къде и на кого е занесъл единия от пръстите на Бончев.

Веднага след случая “Бончев” сред похитителите избухнал скандал. Някои от тях се изплашили, че с жестокостта си ще предизвикат отмъщение. Страхът им не бил от полицията, а от частни охранителни структури, които могат да бъдат пратени по петите им.

С този страх на “Наглите” разследващите обясняват и отвличането на Камелия заедно с откупа. Затова и те не пожелали да вземат пари за нея, а измислили номера с дарението.

Връзката “Казичене”

Вероятно Бончев е бил посочен на бандата от ловешкия автокрадец Павел Петков-Павката, смятат разследващите. По време на пленничеството на футболния бос той излежавал присъда в затвора в Казичене и работел на лек режим в Бистрица. Бил нает от фирма да ремонтира собствената си къща, така надзиравал и мазето, в което бил държан Бончев. Предполага се, че докато бил в затворническото общежитие, Павката набелязал Бончев, чийто офис се намира край язовира в Казичене. Смята се, че същият автокрадец стои и зад друга жертва на “Наглите” - затворника от Казичене Васил Маникатов-Маниката. Наркотърговецът бе отвлечен и близките му платиха 230 хил. лв. откуп на бандата.

“Да оставим МВР да си свърши работата докрай, после ще говорим”, каза още Бончев.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Ангел Бончев: Заради отвличането жена ми се поболя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди