изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:59 EEST
ПРЕДВИЖДАТ КОЛЕДНИЯТ БАЗАР ДА СЕ РАЗРАСТНЕ    
НовиниНамерението на община Добрич е Коледният базар да се разрасне, информираха вчера от кметството.

Оттам напомниха, че базарът в края на 2009 година се реализира след решение на Консултативния съвет по туризъм за закупуване на дървени павилиони със средства от Програмата за развитие на туризма. С осигурените 20 хиляди лева се закупиха 9 броя къщички. „Предвид големия интерес от страна на търговците за участие и невъзможността да бъдат удовлетворени всички, поради ограничения брой павилиони, отново с решение на Консултативния съвет по туризъм през първата година къщичките бяха предоставени приоритетно на добрички производители. Това са наши хлебари, сладкари, ресторантьори и други членове на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, на Федерацията на хлебари и сладкари, на ВУ Международен колеж, т. е на тези от чиято дейност са формирани реално средствата за закупуване на дървените павилиони. Не можахме да удовлетворим и желанието на занаятчии от Сливен, Трявна и Троян и др, които проявиха интерес към тази инициатива. Предвижда се през следващите години коледният базар да се разраства и в него да участват повече фирми, включително занаятчии и производители”, информират от общината.
Предвижда се още на първото заседание на Консултативния съвет по туризма да се обсъди закупуване на още къщички. Целта е да се надгради постигнатото, да се подобри визията на базара и да се удовлетвори желанието за участие и на големия брой занаятчии, с традиции в производството на стоки с подаръчен характер - сувенири, българска керамика и др. не само от нашия град.
Във връзка с ремонти в района на площад „Свобода”, се предвижда занапред подобни инициативи да се провеждат на площад "Демокрация".
Целта ни е да превърнем реализирането на празнични базари в традиция и очаквано събитие за добруджанци и гостите на града, коментират от общината. Общинското ръководство ще търси всички възможности за финансиране с цел осъвременяване на условията за провежда на пазари, базари и търговия на открито.
 


Сходни връзки

ПРЕДВИЖДАТ КОЛЕДНИЯТ БАЗАР ДА СЕ РАЗРАСТНЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕДВИЖДАТ КОЛЕДНИЯТ БАЗАР ДА СЕ РАЗРАСТНЕ
Автор: Anonymous да 2010-01-14 @ 08:31 EET
Че то тази година или миналата имаше ли коледен базар-излагация.Ако ще се прави наистина коледен базар то трябва да е на пл.Свобода .Там са повечето магазини по-удобно ще е за всички не да се разпокъсват из целия град.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди