изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:18 EEST
Прокуратурата иска временно отстраняване от длъжност на кмета на Ямбол    
Ред и сигурност

Внесено е искане за временно отстраняване от длъжност на кмета на Ямбол Георги Славов. Мотивите на прокуратурата са, че в качеството си на кмет той би могъл да попречи на разследването, тъй като предстоят разпити на длъжностни лица от общината.



В тридневен срок съдът трябва да образува делото, а по-късно и да го насрочи. Той ще прецени дали Славов би попречил или не на разследването, заяви окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев. Той поясни още, че разследването на делото не е приключило и ще се работи още около два месеца. Досега събраните доказателства са основно от строително-счетоводни експертизи и свидетелски показания. Кметът Георги Славов се е въздържал от даване на показания, на което има право. Той може да представи нови доказателства по делото, които евентуално биха го оневинили, поясни още прокурор Ханджиев.

Кметът не е оказвал натиск върху свидетели и длъжностни лица. За други две предварителни проверки по сигнали за нарушения на кмета окръжният прокурор съобщи, че се очаква да приключат до 15 февруари.

По-рано през деня Георги Славов даде пресконференция във връзка с повдигнатото му обвинение. Според обвинението на окръжната прокуратура кметът е нарушил служебните си задължения и превишил властта и правата си при възлагане и изпълнение на обществена поръчка за изграждане на улични водопроводи и канализация по ул. „Владимир Заимов" и „Граф Игнатиев", нарушил е законите за обществените поръчки, за държавния бюджет, за устройство на територията. В резултат общината е била ощетена с над 2 милиона лева.

Пред журналисти Славов заяви, че сам е поискал проверката, за да може максимално бързо да приключат всички инсинуации по въпроса. Според него раздухването на проблема с обществената поръчка е политическа атака. Тя е насочена срещу него като кмет и като партиен лидер на ГЕРБ.

http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Прокуратурата иска временно отстраняване от длъжност на кмета на Ямбол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.91 секунди