изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:17 EEST
ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ Е ПРИХОДИТЕ ДА ПРЕВИШАВАТ РАЗХОДИТЕ    
НовиниТова заяви в интервю за НДТ новият управител на “Вик” – Добрич, Дамян Калчев

Визитка: Дамян Калчев е на 37 години, завършил “Счетоводство и контрол” в Икономическия университет във Варна. Семеен, с двама синове - на 6 и 4 години. Съпругата му също е икономист по образование.

- Г-н Калчев, с какви чувства приехте да седнете на “най-горещия” управленски стол в областта? Бяхте ли изненадан, когато разбрахте, че ще бъдете ръководител на една от най-големите фирми в региона?
- Определено мога да кажа, че ми е малко неестествено все още и бях леко смутен, когато разбрах. Държа да отбележа обаче, че назначението ми не е толкова политическо, колкото се говори, тъй като аз съм работил и преди във фирмата. Работата във “ВиК” е такава, че тя не признава политика.
- В какво състояние приехте фирмата, какви са най-големите проблеми, според Вас?
- Водата е нещо, което всеки иска, но не всички искат да плащат. Традиция е да плащаме всеки месец ток, телефон, кабелна телевизия, защото при неплащане просто абонатът бива прекъснат. Това е трудно да се случи с водата и определено няма навици за плащане у населението, което е и най-големият проблем на дружеството - събираемостта. В последно време, предвид икономическата криза в страната, не само, че събираемостта е много ниска, а и потреблението е свито. Доста от юридическите ни абонати спряха дейност или я ограничиха, което доведе и до намаляване на потребеното количество вода. Що се отнася да състоянието на фирмата - нека да видим отчета, като излезе. В момента численият състав е 594 души и нямам намерение да съкращавам или назначавам на този етап други хора.
- Казахте, че най-големият проблем е събираемостта. Вашият предшественик стартира няколко инициативи с цел подобряване на този фактор. Вие ще продължите ли работата в тази посока?
- Безспорно, всички добри практики, които са въведени във фирмата, ще бъдат продължени.
- Какво смятате,че трябва да се направи още в дружеството?
- Още повече да се подобри работата с общините - имам предвид - да бъдат разработвани проекти с цел подобряване на водоснабдяването. Като важна крачка е проектът на община град Добрич за създаване на подземен кадастър. Друг сериозен проблем на областния център, решение на който трябва да се търси съвместно с общината, е пречиствателната станция. Не само защото екологията е тема номер 1 в Европа, а и поради факта, че съоръжението наистина е много остаряло е се поддържа трудно. Трябва да бъдат използвани всички възможности - кредити, програми за постигане на максимална ефективност, като се наблегне най-напред на най-проблемните участъци. В момента фирмата има добра техника, много помпи са сменени и подновени. Трябва да подобрим - чрез по-добра оптимизация на режима на работа, количествата ползвана от фирмата електроенергия. Веднага държа да кажа, че това не означава въвеждането на режим за населението.
- Не мога да не попитам и за проблемите в тежките зимни условия – кои са най-големите трудности на екипа?
- На първо място достъпът до помпените станции - заради преспите и навяванията. Не на последно място са и честите кражби от нашите съоръжения. Друг проблем, който изниква при сложната зимна обстановка, е спирането на електроенергията, но работим добре с екипите на “Е.Он” и правим максималното, за да не страда населението.
- Какво в заключение искате да споделите с всички абонати на фирмата от страниците на НДТ?
- Първо - предвид тежката зима и ниските температури, там, където е възможно, да направят максималното, за да зазимят водомерите и ВиК-съоръженията, за да не изникват аварии. Второ, но не и по-важност - моля всички да проявят разбиране и редовно да заплащат потребената вода. Така фирмата няма да има затруднения и ще разполага с ресурс, който да влага в подобряване на услугата.

 


Сходни връзки

ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ Е ПРИХОДИТЕ ДА ПРЕВИШАВАТ РАЗХОДИТЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ Е ПРИХОДИТЕ ДА ПРЕВИШАВАТ РАЗХОДИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 15:18 EET

Голямо заглавие, няма що, "Добър ден, свате!".

Да не би тоя досега да си е мислил, че оптималният вариант е разходите да надвишат прриходите?!?

ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ Е ПРИХОДИТЕ ДА ПРЕВИШАВАТ РАЗХОДИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 17:06 EET

Нещо ново, което не сме чували, не можа ли да измислиш????

Добре, че предишния управител е започнал всичко това, че ти да можеш да го продалжиш!!Дано поне да успееш, да не съсипеш всичко!!

Поне признаваш труда и да - нека да дочакаме отчета до сега, че и нас ни интересува.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди