изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:35 EEST
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПЕЧКИ ЗА ЖИИВОТНИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК    
НовиниС електрчески печки се отопляват при сибирския студ навън кенгурата и папагалите в зоопарка в Добрич, съобщи ръководителят му Севдалина Венкова.

 Тя обясни, че само тези два вида от питомците на Центъра за защита на природата и животните, се налага отопление. Птиците са прибрани в къщичките си, включително и тези, които живеят около езерото. То пък е замръзналo.
За двете кенгура в зоопарка отоплението става с конвекторна печка. Двайсетината папагала също имат отопление. Двойката миещи мечета пък отказват да заспят зимен сън, въпреки ниските температури навън. През миналата зима, която им бе първа в зоопарка в Добрич, те са изпаднали в летаргия едва за около три дни.
Около 50 сантиметра е снегът в центъра. Езерото е замръзнало. До всички къщички на животните е проправен път и те редовно получават храна и вода, обясни Севдалина Венкова. Все още има запас от елхови клонки. По призива на ръководството на зоопарка много добричлии занесоха след празниците елхите си, за да се използват те за храна на преживните животни там.
 


Сходни връзки

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПЕЧКИ ЗА ЖИИВОТНИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди