изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:25 EEST
ОБСЪЖДАТ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯТА НА „АВИЦЕНА”    
НовиниПредложение да се прекрати договорът от 1998 г. за концесия на бившата ЦДГ №22 в кв. „Дружба” с „Авицена” АД ще обсъдят на заседанието си в края на януари общинските съветници.

Докладната записка е внесена за обсъждане от кмета Детелина Николова. В нея тя посочва, че между община Добрич и “Авицена” ООД, представлявано от Румен Иванов Анастасов, след проведен конкурс е сключен договор за предоставяне на концесия върху имот публична общинска собственост. Предметът на концесията е предоставяне на особено право на ползване и разрешение за извършване на посочената в договора търговска дейност върху имот общинска публична собственост със застроена площ от 1092 кв. м и дворно място. Концесионерът е получил право да осъществява в имота всякакъв вид медицински услуги, съгласно действащото законодателство, както и друга търговска дейност, съпътстваща и подпомагаща медицинските услуги, която не е в противоречие с характера на медицинското обслужване.
При извършени през 2009 г. проверки е констатирано, че в имота не се осъществява никаква дейност, той не се поддържа и охранява, външният портал липсва, има счупени прозорци, външната мазилка е частично паднала и др. Концесионерът не е заплащал и дължимите данъци и такси по ЗМДТ. С всичко това той е нарушил част от основните си задължения като концесионер. В същото време той няма задължения за плащане на концесионното възнаграждение и дори има надвнесени 7 месечни вноски от по 900 щански долара. Заради допуснатото неизпълнение на ангжиментте по договора, кметът предлага да се предприемат действия по прекратяване на договора за предоставяне на концесия. Последната дума ще има общинският съвет в края на януари.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯТА НА „АВИЦЕНА” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБСЪЖДАТ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНЦЕСИЯТА НА „АВИЦЕНА”
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 13:45 EET
Не се учудвам че е запустяло.Доста хора си испатиха от некадърника Атанасов и хубавият му екип-иначе идеята беше много добра,медицински център, аптека- която междо другото от много време е затворена.А те на Дружбите сигурно не се разболяват ,като се разболеят ще ходят до центъра за едно хапче

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди