изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:58 EEST
Полицай от СДВР задържа дързък грабител минути след обир в офис на фирма    
Ред и сигурност24-годишният длъжник на крупна сума само вчера атакувал четири обекта

Млад мъж влязъл вчера към 16 часа в офис на фирма на ул.”Оборище”, където се продават билети за предстоящи концерти на известни чуждестранни изпълнители. Служителката го помислила за почитател на Елтън Джон или ЕйСи/ДиСи, но в следващия миг той насочил към нея пистолет и бързо грабнал 10 билета на обща стойност около 1200 лева, след което избягал. Жената се развикала за помощ. Служител на КАТ-СДВР, който бил наблизо, подгонил извършителя и след кратко преследване го задържал, въпреки че той оказал съпротива и дори стрелял с газовия си пистолет.
След отвеждането на 24-годишния И.Ш. в Пето РУМВР се оказало, че неизвестният досега на полицията младеж е автор на още три грабежа през вчерашния ден. По един и същи начин, след заплаха с пистолет, към 11 часа задигнал оборота и различни дрехи от магазин за облекла на ул.”Черковна”; час и половина по-късно – 45 лева от аптека в кв.”Стрелбище”; около 15 часа отнел 180 лева и дрехи от магазин на ул.”Дедеагач”. Криминалистите установили, че в актива му е и въоръжен грабеж на 19 януари, когато към 22.45 часа от магазин за хранителни стоки на ул.”Иван Асен Втори” взел 500 лева от касата.
Пред разследващите И.Ш., който търгува на дребно с хранителни добавки, признал, че е отчаян, тъй като дължи около 30 000 лева на различни хора и банки. Така преди около две седмици му хрумнала идеята да си набавя пари чрез грабежи от магазини. При претърсване в дома и автомобила му са открити и иззети част от ограбените вещи, както и пистолетът и дрехите, с които е бил при извършване на престъпленията. Работата за установяване на  съпричастността му към други криминални деяния продължава. И.Ш. е арестуван с полицейска мярка за 24 часа, след което ще бъде поискано от прокурор задържане под стража за срок до 72 часа.

mvr.bg

 


Сходни връзки

Полицай от СДВР задържа дързък грабител минути след обир в офис на фирма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди