изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:27 EEST
Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ    
ПарламентСрещу предлаганите промени се обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той изтъкна, че тези кадрови рокади издават слаб кадрови потенциал на управляващите. Бившият премиер припомни думите на Борисов, че разполагал с дълга скамейка от фигури за различни постове и подчерта, че с днешните промени в кабинета тази теза изглежда все по-съмнителна.

Станишев изтъкна и че промените се правят по принуда от ЕС и добави, че според левицата би трябвало промените да бъдат концентрирани в икономическия сектор и в здравеопазването, където личат дефектите и лошите резултати от управлението.

Припомняме, на брифинг вчера БСП поиска оставките на министрите Дянков, Нанев и Караджова.

Сергей Станишев подчерта, че икономическата криза се задълбочава, което според него е не по обективни причини, а поради липса на ясна антикризисна политика.

Той упрекна управляващите, че не намериха инструменти за подкрепа на реалната икономика и че се стремят на всяка цена да постигнат най-добрия бюджетен баланс в ЕС, което обаче не помага на икономическите субекти и не защитава работните места.

Станишев не пропусна да разкритикува и политиката в здравеопазването и изтъкна, че най-големият проблем на хората е намерението на правителството да закрива болници.

Обръщайки се персонално към премиера Борисов и мнозинството, Станишев заяви: „Времето на толеранс и търпение изтече" и добави, че левицата няма да подкрепи направените кадрови предложения.

Премиерът Борисов веднага репликира Станишев, като припомни неговите първоначални твърдения, че в България криза няма. „Приемете, че съм се подвел по вашите думи (че криза няма) и за това не са предприети антикризисни мерки", му каза Борисов.

Той припомни на предшествениците си и неяснотите за кадровите промени в кабинета „Станишев":
„Не чух защо сменихте вашите министри, защо сменихте Овчаров, Петков, Корнелия Нинова".

Борисов заяви категорично, че не бива нещата да се замитат и скриват под килима.

Припомняме, до момента Синята коалиция и Атака са обявили подкрепата си за персоналните промени в кабинета.

news.bg

 


Сходни връзки

Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 15:19 EET
Ми то дефектите и пропуските са наследсво от г-нСтанишев защо не ги оправи докато беше примиер ами акъл дава сега то така е много лесно
Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 18:29 EET

Хаха! Да се научи бат' Бойко, че отстрани акъл лесно се дава... Дет го беше казал народа: " На заем брашно - тъпкано се връща!"

На ти гърци, на ти европарламент, на ти студ и зима! Когато кажеш: "Аз сам мога да кача баиря!", това означава че можеш. А не значи, че можеш да обясняваш гордо защо не можеш.

Баба ми, която беше безпартийна, тъй като не я интересуваха политиките, понеже си имаше много домакинска работа, използваше една дума "хвалипръцко"... А на мен ми се струва, че за сегашните политици (тез от ХХІ век) думата "хвалипръцковщина" е много подходяща...

Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 20:02 EET
ТО СЕ ВИЖДА КОИ СА "ХВАЛИПРЪЦКОВЦИТЕ" БЕЗ НЯКОЙ ДА НИ ОБЯСНЯВА ЗА БАБА СИ УСЕЩА СЕ  ПО ДЖОБА, В КОЙТО ДОРИ СЕМКИ И БОНБОНКИ НЕ СЕ НАМИРАТ!
Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 13:26 EET
Ми то Станишев срещу кое нещо не се е обявил против само гледа как да ги спъва да не му ракрият кражбите и далаверите милия.Нали навремето заради това свалиха Живков за да могат спокойно да крадът сега се прави на велик демократ
Станишев се усъмни в дългата кадрова скамейка на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 17:25 EET
МАЙ НЕ ВИ ОСТАНА НИЩО ЗА ЯДЕНЕ, ЩОМ ЯДЕТЕ  БУКВИ И НЕ САМО,ЗАХАПАХТЕ И СТАНИШЕВ,АМА НЯМА КАКВО ДА ОТХАПЕТЕ,ЗАЩОТО НЕ СЕ ОТКРИХА КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ, ИНАЧЕ ДО СЕГА  ВЕЧЕ 7м ГО РЪФАТ И ЩЯХА ДА ГО НАКЪСАТ!         

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди