изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:32 EEST
АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА    
Новини Лекари от Отделението по хирургия на Многопрофилната болница в Добрич ампутираха няколко от пръстите на клошар, научи НДТ. До операцията се стигнало заради измръзване на бездомника. Друг негов събрат по съдба пък има проблем с едно от стъпалата си.

Както НДТ писа, двамата клошари бяха приети в отделението през миналата седмица. От началото на тази, когато температурите бяха рекордно ниски, в хирургията са постъпили още трима бездомници, в момента са общо шестима, каза за НДТ началникът на болничното звено д-р Мирослав Попов.

В града ни няма дом за временно настаняване и това е голям проблем, каза за НДТ началникът на Спешно отделение на болницата д-р Георги Димитров. "Клошарите няма къде да се стоплят. Единственото място е коридорът на Спешно отделение", коментира той. Лекуваме бездомниците безплатно, тъй като не са осигурени, каза д-р Мирослав Попов. Той обясни, че за да получи болницата средства, се изискват няколко документа - седем-осем на брой, които клошарите трудно могат да си набавят. "Те нямат лични карти, някои дори не знаят и трите си имена..." - сподели лекарят. Налагало се самите работещи в болницата да ги издирват, да се обръщат за съдействие към кметовете. Д-р Попов сподели, че не е оптимист, че лечебното заведение ще получи някакви средства за клошарите, които са в момента в Отделението по хирургия. А лечението им е скъпо - става дума за консумативи, антибиотици, съдоразширяващи, плюс храна и останалите разходи за престой в болницата, обясни лекарят. НДТ

 


Сходни връзки

АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 00:50 EET

Абе какви средства бе? Хората са закъсали и в такъв кучи студ е редно да им се помогне.

Спешна помощ трябва да е за всички. А вече който не е беден ще си плаща по някакъв начин.

АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 10:32 EET
Горките хорица!Мъчно ми става,когато чета за такива хора и сега е момента Община Добрич да се замисли дали да строи приют за кучета или за тези безпризорни и нещастни хора!
АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 17:16 EET
Лечението им било скъпо. А има ли нещо по-скъпо от човешкия живот? Дали наистина това са думи на лекар?
АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 18:28 EET

Дали човек, който няма лична карта и не знае трите си имена няма право на живот. Опомнете се какво говорите. Това е геноцид към бедните.

АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 18:38 EET
Какъв цинизъм, разходи за храна - парче сирене дето ти подхвърлят. Кой е този лекар Мирослав Попов? Някой знае ли го.
АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 21:58 EET
Д-р Мирослав Попов беше председател на Общинския съвет през миналия мандат ,избран от листата на СДС.Отзивите за работата му на хирург са отлични.Що се отнася до политическата му кариера ,май единствено се изяви с пиянски изпълнения.
АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 23:07 EET

някой май чете като дявола Евангелието! Защо не се сетихте по-рано за бездомните, а пишете сега едва след информация за апутърани пръсти? дали някой от пишещите е помагал по някакъв начин на такива хора? Едва ли :( Но да оплюеш някой за казани истини е много лено. Какво е рекъл хирурга: Че държавата не плаща, че лечението е скъпо. Да драги мои - безплатен обяд няма, няма и адекватна социална политика. Болницата е търговско дружество - като фирмата, в която работите, като кварталния магазин и т.н. Ако няма приходи, достатъчни да калкулираш печалба, да платиш заплати, осигуровки, ток, вода, газ и много други си в "канала". Защо според вас в доста градове се 'преструктурират" лечебни заведения?

 

А в крайна сметка лекарите са си свършили работата - хората са оперирани и живота им е спасен. И май единствено те са се погрижили за тях НАЛИ?

АМПУТИРАХА ПРЪСТИТЕ НА КЛОШАР, ШЕСТИМА БЕЗДОМНИЦИ В ХИРУРГИЯТА
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 01:05 EET

Болницата е милосърдно дружество, а не търговско. Затова навремето болниците са били към църквата. Защото по принцип ако тръгнеш да я караш на обикновения търговски принцип, винаги ще фалираш. 

А колкото до преобразуването на болничните заведения в търговски дружества, това е правилно. Но това са специални търговски дружества. А в момента целта е да се присвои материалната база на нищожни цени. Така големите корпорации събарят малките конкуренти и ги изкупуват. И затова на учените-недоучени хора се обяснява, че видите ли болниците могат да съществуват като едни обикновени фирми на общопазарен принцип. Тц! Ядец... Навремето на африканците тъй им взимаха хляба - дадат му автомата в ръцете и му вземат хляба от устата. :-)

А пък лекарите наистина едва ли са виновни, че режат пръсти на клошари. В края на краищата те обработват един резултат на общите ни действия или бездействия...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди