изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:35 EEST
ВАЛЯТ ЖАЛБИ ЗА ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ    
НовиниС намесата на Инспекцията по труда от началото на годината са платени трудови възнаграждения за над 180 000 лева

35 жалби и сигнали са постъпили от началото на януари до момента в дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич. Само един от тях  касае условията на труд, а останалите са за неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения. Отчита се повече от два пъти ръст на жалбите и сигналите за забавени заплати в сравнение с месец януари 2009 г. Данните оповести на пресконференция вчера директорът на ОИТ Младен Мартинов. От началото на годината досега след намесата на Инспекцията по труда са изплатени трудови възнаграждения за 182 392 лева.
За периода от 1 септември до 30 декември мг. на 68 предприятия са връчени задължителни предписания за изплащане на възнаграждения. 15 от тях не са изпълнили предписанията и са им съставени актове. Въпреки санкциите, шест предприятия не са изплатили забавените трудови възнаграждения на своите служители, заяви г-н Мартинов. Те са в сферата на ресторантьорството, производството на облекло, строителството, производството на вино и ракия. Даваме съвсем кратки срокове на работодателите, в които те да платят заплатите, и извършваме 100 процента контрол, категоричен бе директорът на ОИТ. При неизпълнено предписание глобата за длъжностното лице е от 2500 до 10 000 лева. Имуществената санкция, която е глоба за юридическо лице, е от 10 000 до 15 000 лева.
 


Сходни връзки

ВАЛЯТ ЖАЛБИ ЗА ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди