изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:47 EEST
ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ПРЕВОД ОТ МЛЕКАРИТЕ СЪС ЗАКУПЕНИ КВОТИ    
НовиниНа 29 януари изтича срокът, в който всички производители със закупени млечни квоти, трябва да преведат дължимите суми в държавен фонд „Земеделие” - Разплащателната агенция, съобщиха вчера от земеделското ведомство.

Още в края на миналата година фондът е изпратил уведомителни писма до всички 131 одобрени да закупят квота производители. В срок до един месец от датата на изходящия номер в писмото, те са длъжни да се издължат на институцията. До момента е извършен превод от 99 от одобрените лица, което води до забавяне на изплащането на сумите на производителите на мляко, чийто заявления за  продажба на млечни квоти също са одобрени. В случай, че по някоя от одобрените заявки за закупуване не се извърши превод на дължимата сума, свободните количества ще бъдат публикувани на интернет страницата на ДФ "Земеделие", с определен минимален срок за подаване на заявление за закупуване. Съгласно националното законодателство в България се прилага покупко – продажбата на квоти на фиксирани цени, които се определят със заповед на министъра на земеделието и храните. За квотната  2009 - 2010 утвърдената фиксирана цена е 0.10 лв. за килограм краве мляко с масленост 3,8 %.
 


Сходни връзки

ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ПРЕВОД ОТ МЛЕКАРИТЕ СЪС ЗАКУПЕНИ КВОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди