изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:23 EEST
Осем от десетте най-големи града в света са в сеизмично опасни региони, предупредиха от ООН    
По светаЖенева. Осем от десетте градове с най-многобройно население на планетата се намират в сеизмично опасни райони на разломи между тектоничните плочи, което поставя под заплаха живота и сигурността на десетки милиони хора, съобщи помощник генералния секретар на ООН по въпросите на ограничаване на рисковете от природни бедствия Маргарета Валстрьом, предаде РИА Новости.


Застрашените мегаполиси са Токио, Мексико сити, Ню Йорк, Мумбай, Делхи, Шанхай, Калкута и Джакарта. Общият брой на хората, живеещи в тези градове, надхвърля 161 млн. души.
„Земетресенията са най-смъртоносните природни бедствия и остават сериозна заплаха за милиони хора по планетата, като осем от десетте най-населени градове на света са разположени по линиите на геоложки разломи, линиите на земетресенията. Намаляването на заплахата от бедствие е задължителна сфера за инвестиции за всеки застрашен град. Сеизмологичната опасност е постоянен риск и не бива да бъде пренебрегвана. Земетресение може да се случи навсякъде и по всяко време”, коментира Маргарета Валстрьом.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Осем от десетте най-големи града в света са в сеизмично опасни региони, предупредиха от ООН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Осем от десетте най-големи града в света са в сеизмично опасни региони, предупредиха от ООН
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 21:31 EET
Да бяхте писали Истанбул вместо Ню Йорк почти щях да повярвам на материала:-)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди