изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:36 EEST
Депутатите гласуваха с пръстови отпечатъци    
Парламент
При регистрация на кворума тази сутрин в Народното събрание депутатите за първи път гласуваха по новата система с пръстови отпечатъци. "Моля, поставете пръст на сензора“, прикани ги председателят на парламента Цецка Цачева, съобщи БГНЕС.


Тя поясни, че бутонът трябва да се натисне с един от пръстите, от които са взети отпечатъци. Миналата седмица депутатите, които редовно присъстват на парламентарните заседания, дадоха биометрична информация от три пръста - палец, показалец и среден пръст. Ако данните от първия пръст не са разпознати, се поставя вторият, а ако отново има грешка - третият. В случай, че нито един от пръстите не е разпознат, неидентифицираният депутат ще трябва да сигнализира на системния оператор в залата с вдигане на ръка.

Ако гласуването е минало успешно, резултатът се появява на екран пред всеки един от народните представители. Така трябва да бъде прекратена практиката на гласуване с чужди карти.

Идеята за пръстовите отпечатъци възникна още докато председател на парламента бе Огнян Герджиков, но беше изоставена. Изоставена бе и идеята гласът да се отчита само при седящ зад банката депутат. А сензорите под седалките да са така настроени, че да не позволяват използването на чанти за заблуда.

Чак в този парламент заработи купената преди три години от предишния нова система за достъп.

dir.bg

 


Сходни връзки

Депутатите гласуваха с пръстови отпечатъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди