изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:12 EEST
СЪДЯТ МНИМ ИНСТРУКТОР    
Ред и сигурност На 03.02.2010 г. Районен съд – Добрич, трябва да даде ход на наказателно дело срещу 38-годишния Гюнайдин А. И., от с. Камен, община Добричка.

Той е подсъдим за това, че в края на м. август 2008 г. в Добрич, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал у двама жители  на Шабла заблуждение и с това е причинил на единия имотна вреда в размер на 800 лв., а на другия за 664 лв. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление и при повторност в немаловажен случай. 

През август 2008 г. шабленец решил да премине курс за придобиване на правоспособност за управление на моторно-превозно средство. В района на автогарата в Добрич той се запознал с Гюнайдин И., който му се представил като инструктор. Подсъдимият се ангажирал с провеждането на шофьорския курс на цена от 1000 лв. Той поискал първоначално 200 лв., а също снимка и ксерокопие от личната карта на шабленеца. Около седмица след това двамата се срещнали отново и пострадалият дал парите на Гюнайдин И. и се поинтересувал, дали и брат му може да изкара шофьорския курс.  Подсъдимият му обяснил, е цената е 500 лв., защото брат му нямал навършени 18 лв., а свидетелство за управление ще получи след навършване на пълнолетие. На следващия ден шабленецът пристигнал в Добрич с брат си, който също предоставил снимка и копие от личната си карта на подсъдимия. Той платил 20 лв. на инструктор по теория и управление за провеждане на един учебен час с двамата пострадали. Гюнайдин И. поискал от по-малкия брат мобилния му телефон за временно ползване, но не го върнал. В следващите дни той получил още 600 лв. за курса на големия брат и 200 лв. за този на малкия. Те разбрали, че са измамени, когато мнимият инструктор започнал да се укрива.

Гюнайдин И. има основно образование, не е женен, безработен е, има лоши характеристични данни. Осъждан е за измама през 2005 г.

 


Сходни връзки

СЪДЯТ МНИМ ИНСТРУКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди