изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:49 EEST
ЧЕТИРИМА ЗАДИГНАЛИ 10 ТЕЛЕТА    
Ред и сигурностНа 02.02.2010 г. Районен съд – Добрич, трябва да даде ход на наказателно дело срещу Веселин И. М. на 53 г., Свилен Р. Щ на 31 г., Кадир А. К. на 32 г. и Радослав И. А. на 19 г.

Районна прокуратура – Добрич, е повдигнала срещу тях обвинение за това, че на 22 срещу 23 април 2009 г. в с. Дряновец, област Добрич, след предварителен сговор помежду си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, са отнели 10 броя телета на стойност 5 250 лв., без съгласието на техния собственик и с намерение противозаконно да ги присвоят. Веселин М. и Свилен Щ. са извършили кражбата в условията на опасен рецидив, тъй като имат по 12 минали осъждания. За Кадир К. и Радослав А. деянието е сторено при условията на повторност в немаловажен случай.

Според обвинителния акт на 22.04.2009 г. към 16 ч. Веселин М. е взел Радослав А. с автомобил от дома му и го завел в с. Радан воевода, Варненска област. Там се срещнали с другите двама подсъдими. Веселин М. им съобщил, че същата вечер ще отидат за телетата, за които им бил говорил преди това. Те се придвижили първо с автомобила на Веселин М., а след това пеша до с. Дряновец. Стигнали до обор с метална ограда. Отворили оградата и тримата влезли в двора, а Радослав А. останал да пази зад оградата. Веселин М., Свилен Щ. и Кадир К. подкарали намиращите се в обора 7 женски и 3 мъжки телета. Веселин М. и Радослав А. отпътували с автомобила, а Свилен Щ. и Кадир К. отвели стадото до местност между селата Владимирово и Орлова могила, област Добрич. На сутринта Веселин М. завел Радослав А. да пази телетата, а другите се прибрали по домовете си. Вечерта те се върнали при стадото и Кадир К. и Свилен Щ. поели охраната му. Двамата се ядосали, че отново са останали да пазят и  изоставили животните. По-късно Веселин М. се обадил по телефона на Кадир К., взел го с колата си и заедно с Радослав А. отишли при телетата на поляната. Веселин М. се обадил на някого и след час дошъл микробус, на който натоварили животните. Веселин М. се качил в микробуса и телетата били закарани на неустановено по делото място.    

Съдебно-оценъчна експертиза показва, че причинената с кражбата щета на собственика на животните възлиза на 5 250 лв.

Веселин М. живее в с. Радан воевода, област Варна, има основно образование, безработен е, женен, осъждан.

Свилен Щ. живее в с. Радан воевода, има начално образование, безработен, женен е, осъждан. 

Кадир К. живее в с. Ген. Колево, област Варна,  има основно образование, безработен е, неженен. Осъждан е четири пъти и деянието по това дело е извършено от него при условията на повторност и в изпитателния срок по две от присъдите му.

Радослав А. живее в Шумен, с начално образование е, безработен, не е женен. Осъждан е два пъти с наложени наказания обществено порицание. Деянието по настоящото производство е в условията на повторност

         Четиримата имат лоши характеристични данни и срещу тях се водят други дела.

 

         На 04.02.2010 г. Районен съд – Добрич, трябва да даде ход на наказателно дело срещу Вехби Ахм. Ал.на 29 г., Данаил В. Д. на 28 г. и Атанас Д. Ат. на 24 г.

Вехби Ал. е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Добрич, за това, че на 30.01.2008 г. в условията на продължавано престъпление като извършител и чрез използване на неустановено по делото моторно-превозно средство е отнел от добричлия котел на твърдо гориво на стойност 400 лв. с намерение противозаконно да го присвои; след предварителен сговор с Данаил Д. същия ден е отнел от същия добричлия ламаринен радиатор на стойност 15 лв., а от негов съсед 80 литров ел. бойлер на стойност 60 лв. На 21.02.2008 г. в съучастие с Данаил Д. е откраднал чугунен радиатор на стойност 24 лв. и чугунен радиатор на стойност 60 лв. от други жители на Добрич.

Данаил В. Д. е подсъдим за кражбата на бойлера и двата чугунени радиатора. Обвинението срещу Атанас Д. Ат. е за съучастието му при отнемене на котел на твърдо гориво.

На 30.01.008 г. Вехби Ал. и Атанас Ат. търсели свой приятел в блок в ЖК „Балик”. Не го намерили и като си тръгвали двамата видели на партера на блока котел и решили да го вземат и да го продадат за вторични суровини. Котелът бил тежък, затова двамата отишли до близко кръстовище и спрели лек автомобил като помолили водача му да им помогне. Той се съгласил и тримата пренесли котела до колата и го закарали до пункт за вторични суровини. Атанас Ат. дал личната си карта на приемчика на вторични суровини, за да вземе данните му.

По-късно същия ден Вехби Ал. решил да се върне в същия блок и там видял оставени между етажите бойлер и радиатор. Тръгнал си и срещнал с Данаил Д., на когото казал за забелязаните вещи. Двамата отишли до блока и изнесли бойлера и радиатора. На улицата спрели каруца, помолили водача й да им помогне и заедно пренесли уредите до същия пункт за вторични суровини. Продали ги за 30 лв. и платили на каруцаря 4 лв.

На 21.02.2008 г. Вехби Ал. и Данаил Д. огледали междуетажните площадки по висок блок срещу Градската градина на Добрич. Те намерили два радиатора. Изнесли навън единия, натрошили го на парчета и с такси го пренесли до пункт за вторични суровини, където го продали. Върнали се и сторили същото с втория радиатор.

Общата стойност на отнетите вещи възлиза на 559 лв.

Вехби Ал. има основно образование, работи като строител, не е женен, реабилитиран.

Данаил Д. е със средно образование, каменоделец на частна практика, неженен, неосъждан.

Атанас Ат. е със средно образование, работи като барман, неженен, не е осъждан.

Тримата имат лоши характеристични данни и срещу тях се водят други наказателни производства.

 

На 03.02.2010 г. Районен съд – Добрич, е насрочил за разглеждане наказателно дело срещу 51-годишния Иван Н. Д. от с. Батово, община Добричка. Районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу него за това, че на 15.11.2008 г. в с. Батово при управление на лек автомобил „Опел кадет” в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на 50-годишна жена. Изследване на проба кръв, взета от водача, е показало концентрация 3,38 промила алкохол в кръвта му. Според обвинителния акт той е нарушил Закона за движение по пътищата, като не е контролирал непрекъснато преводното средство, не е съобразил скоростта, с която се е движел, с обстановката и е превишил регламентираната скорост на движение в  населено място - 50 км в час.

На 15.11.2008 г. Иван Д. употребил алкохол в кръчмата на с. Батово и около 18 ч. се качил на автомобила заедно с племенника си и отпътували към с. Оброчище. Взели от там семейство - техни близки, и четиримата се върнали обратно в с. Батово. Иван Д. управлявал в населеното място колата със скорост 60 км в час. При десен завой, повлиян от алкохола, той напуснал платното си за движение, преминал върху левия тротоар и блъснал паркиран там „Москвич”. Ударът изтласкал „Москвича” напред и той блъснал паркиран пред него товарен автомобил.

При катастрофата е пострадала 50-годишната спътничка на Иван Д., която получила счупване на две кости на лявата предмишница, довело до затруднение на движението на ръката й за около 3-4 месеца. Експертиза показва, че възстановяването на „Москвича” е невъзможно, а цената му към датата на произшествието е 330 лв. Вещо лице е оценило щетите на товарната кола на 102 лв.

Подсъдимият има основно образование, безработен е, женен, неосъждан.

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ЗАДИГНАЛИ 10 ТЕЛЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди