изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:38 EEST
Цонко Цонев: Щом няма пострадали хора по време на утежнената ситуация, това е знак, че сме се справили    
Новини Каварна. Щом няма хора, чиито живот и здраве да е пострадал, това е знак, че сме успели да се справим и да овладеем ситуацията. Това каза кметът на Община Каварна Цонко Цонев пред Агенция „Фокус”. „Успяхме да извозим всички болни хора, всички родилки, щом успяхме да изтеглим всички закъсали коли.

Успяхме да помогнем на Областното пътно управление, освен с почистването на Каварна, ние чистихме и републиканската пътна мрежа. Осигурихме всички села и квартали с храна, осигурихме достъп до всички населени места”, каза Цонко Цонев. Той обясни, че още не може да се направи равносметка за финансовото изражение на петте дни, в които обстановката беше утежнена от снеговалеж, защото не са получени фактурите от почистващите фирми. „Според мен, вече са изразходвани средствата за почистване, въпреки че не сме започнали да заплащаме. Може би ще трябват още толкова средства. Ако държавата може, ще помогне. Ако не, тогава ще търсим резерви в нашия бюджет. Ние така или иначе ще направим искане към държавата за помощ, тъй като ние почиствахме много републикански пътища и третокласната пътна мрежа, което не е наша работа, но го направихме. Много от машините почистваха международния път и третокласната пътна мрежа”, каза още кметът на Каварна. Координацията с областният управител и областната управа беше перфектна.
Цонев обясни, че има създадена координация, но в Добричка област явно няма много машини, които да са осигурени от областното пътно управление. „Затова се получиха толкова много затруднения, особено по пътя Балчик – Дуранкулак. Преди четири години предложих, но тогава никой не ме чу – държавата да закупи или да предостави за областните управи в областите Силистра, Русе, Добрич, Бургас роторни снегорини, които да са на управлението на областните управители на тези области. Така областните управители няма само да координират дейностите, а ще могат да се намесват в най-тежките ситуации. Не ни трябва координация, а ни трябва техника, а техника явно няма. Ако държавата има възможност да предостави тези снегорини, това ще бъде най-доброто решение при тежките ситуации”, според кмета на Каварна.
Росица ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Щом няма пострадали хора по време на утежнената ситуация, това е знак, че сме се справили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди