изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:46 EEST
Майки с колички на поход срещу ГМО    
Екология
Над 300 души протестираха в градинката срещу Народното събрание срещу приемането на промени в Закона за генномодифицираните организми /ГМО/. Протестиращи поискаха промените в закона, засягащи освобождаването на ГМО в околната среда, да бъдат отложени и да бъде организирана широка обществена дискусия.


Това съобщиха по време на митинга организаторите, цитирани от БТА.
С лозунги – "Не щем ГМО", „България е свободна от ГМО“ и „Ние сме истинското МОСВ“ започна протестът на гражданските и екоорганизации пред Народната библиотека. Десетки граждани се събраха на протестното шествие, като сред протестиращите имаше деца и майки с колички, предаде БГНЕС.

Те смятат, че на този етап може да се направи промяна в закона, единствено по отношение на работата с ГМО в контролирани условия за научни цели. Преди промените от неправителствените организации поискаха управляващите да се вслушат в мнението на обществеността.

Друго искане на организаторите е да се запази 30-километровият защитен пояс около териториите на защитената зона "Натура 2000". Предлаганите промени подкрепят интересите единствено на малка група заинтересовани хора и на чужди компании, смятат от инициативния комитет на родители и граждани. Според тях все по-популярни стават факти за въздействието на ГМО върху биоразнообразието, селското стопанство и човешкото здраве.

Протестиращите направиха шествие от градината пред Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" по ул. "Шипка" и по ул. "Сан Стефано". Пред сградата на БНТ те спряха за малко, а участниците скандираха срещу навлизането на ГМО в страната. След това множеството продължи по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по локалното платно на бул. "Цар Освободител" към парламента.  DIR.BG


 


Сходни връзки

Майки с колички на поход срещу ГМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди