изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:59 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 01.02.2010    
ВреметоПроменливо време. До полунощ все още в източните райони ще превалява дъжд, но и там валежите ще спрат и облачността над страната временно ще намалее. Минималните температури сутринта ще са от минус 4 до 1°, в София минус 1°. Още от сутринта от запад облачността отново ще се увеличи. В крайните северозападни райони ще превали сняг, но в останалата по-голямата част от страната – дъжд. С усилването на западния вятър и нахлуването на студен въздух постепенно в Северна България и високите полета дъждът ще премине в сняг. Ще има условия за поледици.

В крайните южни и югоизточни райони, където през първата половина на деня вятърът ще е все още от юг, дневните температури ще са най-високи до 8-10°, в останалата част от страната между 0° и 5°, в София - около 3°. Към края на деня от запад облачността ще започне да се разкъсва.

Повишавайки се атмосферното налягане ще достигне близки до средномесечните стойности

Твърде динамично време в планините, където ще духат силни ветрове, в предобедните часове от югозапад, но след обяд в западната половина от страната ще стават от запад - северозапад, започвайки да нахлува по-студен въздух. Над 1000 м.н.в ще превали сняг. Дневна температура на 1200 м.н.в около -3°, на 2000 около -8°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и ще превали дъжд. Вятърът по северния участък ще бъде от запад, до умерен, по южния все още от югозапад, но към края на деня и там ще стане западен. Максимални температури от около 5-6° по северното до 8-10° по южното крайбрежие.

Дежурен синоптик: Орлин Лазаров

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 01.02.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди