изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:46 EEST
ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ    
НовиниОколо 1 100 000 лева - нужни за общинска полиция. Вместо това, започва закопчаване със скоби на неправилно паркиралите автомобили


Около 1,1 млн. лева са нужни на първи етап за създаването на общинска полиция. Това стана ясно във връзка с опита на други общини в тази област. Преди време Общинският съвет избра специална комисия за това, която трябваше да проучи чуждия опит. Тя е посетила община Шумен. Констатацията била, че с измененията на законите е дадена възможност на общините да имат общинска полиция, но не им е осигурен финансов ресурс за това. Опитът на фирмата във Варна сочел, че тя е губеща. Нужна е стабилна нормативна уредба, за да издържат съставените актове от общинската полиция в съда, посочи кметът Детелина Николова.
От групата на партия "Атака" направиха предложение в бюджета на общината за тази година да бъдат заложени средства за справяне с проблема с неправилното паркиране. Те поискаха закупуване на 30 комплекта скоби с ключалки, които стрували по 62 лева, заделяне на двама служители от сектор "Озеленяване" за поставянето им, както и закупуването на паяк "втора ръка" за около 60 000 лева.
По този повод кметът Д. Николова обясни, че предстои през март да внесе в Общинския съвет предложение за нова схема за организиране на паркирането в района на "широк център". Предвижда се да бъде създадено и специално звено. В момента се изготвя графична част на местата за паркиране и оформяне на зона за паркиране. През април и май ще трябва да започне работа по вертикалната и хоризонтална маркировка за това. Предстои да се закупят и първите скоби за неправилно паркираните автомобили. Възможно е в звеното за санкции да бъдат включени 3-5 души. Засега не се предвижда закупуване на "паяк", тъй като дори и "втора ръка", той струвал около 300 000 лева, каза Д. Николова.
 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-01 @ 16:57 EET

ХАХАХАХ   

300 000 ЛВ.????   Кметицата да не вдига автобуси с него......   Иначе, ако си съдействат с КАТ може и да успеят да направят нещо.... В това село само паяк му треба ..... ХАХАХАХАХ

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-01 @ 18:36 EET
Живея в центъра.Мога да споделя ,че е почти невъзможно  да се ползва тротоарно право от пешеходците,тъй като всеки си паркира върху тротоара колата.Също така някой спира колата си точно пред гаража ни,за който като съвестен гражданин плащам данък.Искам общината да създаде ред в паркирането.Във Варна ни се случи за 10 мин да паркираме пред собствено жилище,потърпевшите веднага извикаха КАТ ,за извеждане от района на колата.
ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-02 @ 08:41 EET
не може ли да се построи някой паркинг, на един, на два, на три етажа, хем няма да се вайкаме къде ще паркираме, хем няма да се нарушава пътната проходимост и тротоарната настилка / става въпрос за места, най-натоварени от паркирали автомобили / , а пък с тез скоби и паяци, кметицата си разписва еднопосочния билет, мисля е ясно на всеки /шофьор/.
ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-02 @ 10:10 EET

Едва ли човек ако има къде да си паркира колата ще я спира по тротоарите или на места където е забранено .Първо ни направете паркинзи като хората и после мислете за паяци които не струват 300 000лв Г-жа Николова-пак някой ви е излъгал или иска да се облагодетелсва.

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-02 @ 10:57 EET

i koi shte dade pari za da parkirana parking kato moje i na ulicata

Trafika v Dobri4 izobsto ne e golqm i tova s skobite e palna glupost

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-02 @ 17:11 EET

 

ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ!

ПЪРВО АСФАЛТИРАЙТЕ ДУПКИТЕ ПО УЛИЦИТЕ!

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-02 @ 17:14 EET

 

САМО СЕ ЧУДИТЕ ЗА КАКВО ДА ХАРЧИТЕ ОБЩИНСКИ ПАРИ!

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-03 @ 10:36 EET

Първо ще купуват приют за кучета после дупките

ОПРЕДЕЛЯТ НОВА СХЕМА ЗА ПАРКИРАНЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-03 @ 14:22 EET
Абе какви кучета бре! То пари за опесъчаване на тротоарите няма, те кучета ще ми приютяват... Ай сиктир !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди