изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:56 EEST
НАП ВПИСВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НИ В УДОСТОВЕРЕНИЯТА    
НовиниПредвид преструктурирането и вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция, вече ще се вписват задълженията към държавната хазна в издаваните от НАП удостоверения. Това съобщават от приходната агенция.

В тази връзка НАП заявява, че въвежда промяна в организацията на работа по събиране на държавните вземания и неплатените в срок глоби пред различни институции. От началото на годината всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за платени данъци и осигуровки, е проверяван и за това дали не дължи някаква глоба. При установяване на такова задължение, клиентът бива поканен да се издължи, ако това не се случи в удостоверението бива вписано задължението. Според статистиката на приходната агенция в момента в България удостоверения за платени данъци се изискват при над 50 различни повода – участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банкови кредити, при издаването на лицензи или разрешения и много други. Месечно НАП издава над 80 000 удостоверения за платени данъци в страната, заявяват от агенцията.
Друго нововъведение при събирането на глоби ще е прихващането им от суми за възстановяване, добавят още от НАП. Например ако гражданин има неплатена глоба, то с нейния размер ще бъде намалена сумата за възстановяване при връщане например на надвнесен данък.
Сред новостите, които приходната агенция ще въведе в тази връзка е и това, че след март гражданите, които са натрупали неплатени глоби през годините, ще бъдат информирани от приходната агенция по телефона, електронна поща или с SMS за просрочените задължения. Едва след като не постъпи плащане, ще бъде образувано изпълнително дело.
При вливането на Агенцията за държавни вземания в структурата на приходната агенция НАП като цяло в страната е наследила над 6.5 млрд. лв. несъбрани вземания, сочи още статистиката, като се касае за дължими данъци, глоби, мита и други дългове към националната хазна.
 


Сходни връзки

НАП ВПИСВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НИ В УДОСТОВЕРЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди