изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:43 EEST
АКТИВИЗИРА СЕ СВЛАЧИЩЕ НА АК БАИР В БАЛЧИК    
НовиниКметът Николай Ангелов издаде заповед за затваряне на улицата до решаване на проблема

Поради свличане на камъни от 9 часа вчера е затворен за обществено ползване участък от ул. „Георги Бенковски” /от кръстовището с ул. „Д-р Златко Петков”/ до кръстовището с улица „Ген.Колев” в Балчик, съобщиха от пресцентъра на община Балчик.
Около 18 часа предната вечер върху уличното платно са се свлекли около десет кубически метра скална маса от ската над улица „Георги Бенковски” в Балчик, съобщи кметът Николай Ангелов. Най-вероятно, активното снеготопене и падналите вчера дъждове са причина за активизиралото се свлачище на т.нар. Ак баир в морския град.
Проблемът е, че се срутват камъни от  стръмния скат и повличат и пръст, обясни кметът. Още вечерта първите количества паднала скална маса са почистени и улицата е била освободена. Вчера сутринта обаче също е имало свличане на земна маса – около 10-20 кубически метра, обясни кметът. Той посочи, че притесненията са заради надвисналите големи камъни, които има вероятност заедно със земна маса да се срутят върху автомобилите и пешеходците по ул. „Георги Бенковски, която е една от най-натоварените в Балчик. Поради това Николай Ангелов е издал заповед за затваряне на улицата до окончателното решаване на проблема. Екипи на общинската фирма „БКС” почистват сега улицата.

 


Сходни връзки

АКТИВИЗИРА СЕ СВЛАЧИЩЕ НА АК БАИР В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди