изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:39 EEST
ГЕОРГИ КАЗАНДЖИЕВ ИЗДАДЕ "НЕПОБЕДЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛКОВЕ"    
КултураОт печат излезе най-новата книга на добричкия автор и изследовател Георги Казанджиев. Тя е озаглавена "Непобедените български полкове" и е повече от 700 страници. Книгата представя бойните действия на 59 пехотни полка по време на Сръбско-българската, Балканската и Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни, разказа пред НДТ Г. Казанджиев.

Той представя също кратки биографии на 907 командири на полкове, пише и за причините за встъпване във войните, за клаузите на Ньойския договор. В книгата са посочени и населените места, където са се водили бойните действия. "Това е енциклопедия на българските пехотни полкове. Книгата е плод на 20-годишен труд" - сподели още авторът, като добави, че всяка дума почива на определен документ. Изданието ще има и втори том, който се очаква да е около 900 страници. Премиерата на новоизлязлата книга ще се състои в дните между 10 и 15 март.
Предстои да излезе, също в два тома, новопреработеното издание на книгата "Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф" от Георги Казанджиев. До един-два месеца ще е факт и монументалната книга, над която авторът работи от близо седем години, а именно - "Преселението на българите в Бесарабия и Молдова /1765-1940/". Във връзка с отбелязването на 70-годишнината от Крайовската спогодба ще излезе и книгата на Г. Казанджиев "Крайовския договор 1940 г.", която съдържа оригиналния документ на френски и български език.
 


Сходни връзки

ГЕОРГИ КАЗАНДЖИЕВ ИЗДАДЕ "НЕПОБЕДЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛКОВЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди