изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:27 EEST
Край на РЗС, Димитър Абаджиев зарязва Яне    
Политика Трима независими депутати се готвят да го последват

Заместник-председателят на "Ред, законност и справедливост" Димитър Абаджиев напуска партията си. „Да, вярно е, подавам оставка, потвърди пред „Монитор" по телефона от Лондон Абаджиев и уточни, че съображенията му са лични и че няма драма в това."Организационният секретар на РЗС и независим депутат Тодор Великов също потвърди информацията за оттеглянето, но поясни, че поводът е в това, че Абаджиев се налага да работи по проект, който е несъвместим с политиката. В Лондон Абаджиев е направил последен опит да спаси от денонсиране споразумението между английските консерватори и РЗС. Те обаче са били непреклонни и оттеглили подписа си. Според неофициална информация основната причина била, че управляващите консерватори искали добри отношения с ГЕРБ и не можели да приемат опозиционното поведение на Яне. Освен това имало и дипломатически скандал в София, който допълнително налял масло в огъня. Свързвани с РЗС лица били засегнали с изказвания британски дипломати. Не на последно място консерваторите не получили ясен отговор за съмнителни контакти на РЗС по време на парламентарните избори. И сред депутатите на Яне зрее бунт. По време на обиколките му из страната се видя, че редиците им оредяват. Част от неродните му представители са недоволни от напускането на парламента, те смятали, че една консервативна партия трябвало да води друг тип политика вътре в пленарната зала, а не да обикалят из страната и да бунтуват избирателите. Най-малко трима от тях се готвят да напуснат Яне. Изчаквали подходящия момент.

Правят стаята на Янев пушком

Ръководството на Народното събрание е решило да превърне стаята на бившата парламентарна група на РЗС в пушалня, съобщиха от администрацията. В момента във фоайетата на Народното събрание има само една малка стая, в която може да се пуши, което е крайно недостатъчно. Другото разрешено място е на балкона. На 1 февруари изтече крайният срок, в който независимите депутати на Яне трябваше да изнесат вещите си от бившата си стая. Съгласно правилника за дейността на НС те нямат право на стая в централната сграда.

Орг. секретарят на партията Тодор Великов: Започва нова игра
 
- Г-н Великов, как ще коментирате напускането на Димитър Абаджиев?
- Това е игра.
- Чия игра, някой стои ли зад него?
- А, никой, той самият.
- Какво означава това?
- Ами, че си е намерил нещо, в което не може да се съвместява икономика и политика.
- Започва нова работа ли? Да не са го подкупили?
- Не е държавен постът.
- Но са го уредили нещо в замяна на напускането…
- Да, като не си депутат, нали знаете какво става.
 
 


Сходни връзки

Край на РЗС, Димитър Абаджиев зарязва Яне | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди