изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:48 EEST
Информационен бюлетин на МВР    
Ред и сигурностПловдив. Двама иманяри са заловени в момент на теренни проучвания в землището на село Михилци. Т.Г./39г./ и С.С./21г./ от Калофер били засечени вчера около 14.30 часа в момент на изкопни работи в местността “Герена”. По първоначални данни в този район има паметник на културата – пътна станция на стар римски път.

Мъжете носили със себе си и детектори за метал. При претърсване в домовете им служителите на РУ-Хисаря намерили тракийска двуостра брадва, старинен ятаган, старинен метален съд с гравирани мотиви и слънце в основата, метална тока с изображение на двуглав византийски орел, старинен револвер, множество старинни монети и пръстени. Открит бил още и пистолет с неустановена марка. Т.Г. и С.С. са задържани в ареста за 24 часа.
Двама братя бяха задържани след участие в сбиване вчера в Пловдив. Група мъже празнували рождения ден на едногодишното внуче на единия от тях. Между поканените били и Р.Г./27г./ и С.Г./25г./. След изпити няколко ракии празнуващите се скарали и скоро скандалът прераснал в сбиване. По време на боя 22-годишен мъж бил ударен по главата с тъп предмет, на който по-късно е оказана медицинска помощ.. За потушаване на скандала на място пристигнал автопатрул на Трето РУ, който задържал двамата побойници за 24 часа.

София. Въоръжен грабеж от магазин за алкохол и цигари разкриха криминалисти от Шесто РУ. На 25 януари в денонощен магазин в кв.“Борово” влязъл непознат, заплашил продавачката с пистолет и отмъкнал оборота на магазина – 1000 лева. От предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите установили, че извършител е Б.С./27г./, обявен за общодържавно издирване от столичното Четвърто РУ.  На 2 февруари мъжът бил задържан от автопатрул на Шесто РУ. Наложена му е мярка за неотклонение за 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпни деяния продължава.
Криминалисти от Второ РУ разкриха грабеж, извършен в подлеза на централна гара. В районното управление бил получен сигнал от 21-годишна жена. Тя разказала, че на 1 февруари била нападната от непознат, който я ударил и отнел парите, които носела в себе си. Криминалистите предприели веднага разследване по случая и бързо влезли в следите на М.В. /19 г./, регистриран в полицията за кражби и грабежи. Наложена му е 72-часова мярка “задържане под стража”,  работата по случая продължава.

ОДМВР-София. След сигнал на граждани, полицаи от РУ-Костинброд заловиха трима мъже за противозаконно отнемане на автомобил. Снощи в с.Дреново са забелязани трима съмнителни, които се придвижвали с лек автомобил “Фолксваген Голф”. След получения в местното районно управление сигнал, на място веднага бил изпратен автопатрул. На пътя полицаите открили черен “Фолксваген Голф”, който дърпал “на буксир” лек автомобил “Москвич”.  В първата кола се возел А.В./21г./, а във втората - аверите му Д.Д./33г./, криминално проявен и осъден за шофиране в нетрезво състояние, и С.Б./23г./. В хода на разследването криминалистите установили, че тримата откраднали “Москвич”-а от двор в селото с намерението да го предадат в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Изяснява се съпричастността им към други кражби, извършени на територията на Костинброд. По случая се води дознание.

Габрово. Бързо полицейско производство е образувано срещу 29-годишния М.С. от Севлиево. Установено е, че около 20.10 часа на 2 февруари той нахлул в денонощен магазин в града, заплашил продавачката с нож и откраднал от касата дневния оборот. М.С. е задържан за 24 часа.
Севлиевските полицаи задържаха и 36-годишен мъж, разбил входната врата на къща в града и откраднал оттам плазмен монитор. Срещу А.А. също е образувано досъдебно производство.

Кърджали. Криминалисти от РУ - Момчилград разкриха кражба на 120 литра дизелово гориво само няколко часа след извършване на престъплението. В 16 часа вчера в управлението е задържан Е.А./21г./ след подаден по-рано сигнал, че през нощта  било източено горивото на товарен автомобил, паркиран на частна автогара в града. При извършеното претърсване полицаите открили в личния автомобил на задържания туби с гориво и технически пособия за осъществяване на кражбата. Образувано е досъдебно производство.
След скандал в интернет зала в РУ -Момчилград вчера в 17 часа е задържан С.Ю./24г./. Той влязъл в пререкания с други двама посетители и им нанесъл побой.  Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание.

Монтана. Монтански криминалисти задържаха двама мъже, известни на полицията,  откраднали с количка 700-килограмова предна част на товарен автомобил. Престъплението е извършено в нощта на 2 срещу 3 февруари. 52-годишният собственик, който съобщил за кражбата, бил приспособил алуминиевия борд за ограда на двора на къщата си. При проведеното разследване криминалисти бързо стигнали до адрес на съседната ул.“Парчевич”, където открили откраднатия алуминий. Малко по-късно те задържали и двамата извършители -  О.В./30г./ и А.Б./41г./ от Монтана. Спрямо тях ще бъде поискано 72-часово задържане. Образувано е досъдебно производство.

Стара Загора. Въздушна пушка, преработена в бойна, е иззета при акция на старозагорските антимафиоти вчера. В 16.30  на ул.“Хр. Ботев” служителите на сектор “Борба с организираната престъпност” спрели за проверка л.а. “Опел Корса”, в който пътували Р.П./26г./ и А.К./33г./ от Стара Загора. При претърсване на  колата спецполицаите  открили пушка  /22 кал./, преработена от въздушна в бойна. В 26-годишния  Р.П. бил намерен и иззет и заглушител за нея. Образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за 24 часа, работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
Казанлъшките криминалисти са задържали 31–годишен мъж, укрил 11 грама хероин в зарядно устройство за мобилен телефон. Около 9.20 часа вчера западно от кооперативния пазар на ул. “Славянска”, служители на сектор “Противодействие на престъпността” при РУ–Казанлък извършили проверка на И.П./31г./ от Казанлък, който се придвижвал с товарен автомобил “Мерцедес Спринтер”. Оказало се, че изобритателният мъж е използвал зарядното устройство на мобилен телефон за тайник – в него полицаите открили полиетиленов плик с около 11 грама кафяво прахообразно вещество. Съдържанието реагирало положително на хероин. И.П. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Благоевград. 7 кг марихуана иззеха полицаи от Гоце Делчев при специализирана полицейска операция по противодействието на производството и разпространението на наркотични вещества. Вчера те спрели за проверка лек автомобил “Форд”, управляван от К.К. /23 г./ от с. Дъбница, и открили два чувала с 4 кг суха тревиста маса, реагирала на марихуана. При последвало претърсване в дома на роднината му Ф.Е. от с.Рибново, криминалистите окрили други три чувала с канабис.. К.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е дознание.
39-годишен мъж, известен на полицията в Сандански, е задържан с 0,84 грама хероин. Проверката била извършена вчера на ул.”Пирин”. При вида на полицаите К.П. изхвърлил на тротоара пакетче с прахообразно вещество, което реагирало на хероин. Образувано е дознание.

Велико Търново. Двама мъже от свищовското село Ореш са заловени с наркотици в двора на ОУ ”Христо Ботев” в селото. Вчера, около 15 часа, полицаите спрели за проверка Й.С./26г./, в когото намерили полиетиленов плик с около 40 грама наркотик, реагирал на канабис. При претърсване в дома му бил открит стрък канабис. В двора на училището бил и С.С./24г./, у когото служителите на реда открили цигара канабис. Срещу двамата са образувани бързи полицейски производства. Работата по случая продължава.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди