изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:33 EEST
38 ДОБРИЧЛИИ - В МЕТАДОНОВАТА ПРОГРАМА    
Здраве38 добричлии - 33 мъже и 5 жени, са включени към края на м. г. в Метадоновата програма на община Добрич, по която работят специалистите от областния диспансер за психично здраве "Д-р Петър Станчев".


Това става ясно от отчет за дейността на Областния съвет по наркотичните вещества и Превативно-информационния център през 2009 година. Метадоновата програма стартира в края на юни м. г. Тя е с капацитет 50 места, от които 10 процента са за лица с установен СПИН/ ХИВ или за бременни. Освен получаването на метадон, участниците имат задължението и отговорността да посещават групови и идивидуални срещи с психотерапевт, регулярно се осъществяват срещи на близки на клиенти на програмата с психиатър и психотерапевт. През м. г. са проведени 32 групови срещи и 57 индивидуални консултации.
Отношението на обществеността към потребителите на програмата, възможностите за намиране на работа и за завършване на образованието са основните проблеми пред включените в Метадоновата програма добричлии. Те споделят затруднения при общуване с противоположния пол, неувереност и страх от комуникация с хора извън тяхното обкръжение, трудности да се доверяват.
Метадоновата програма продължава дейността си и през 2010 година. НДТ
 


Сходни връзки

38 ДОБРИЧЛИИ - В МЕТАДОНОВАТА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди