изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:29 EEST
12 общини в страната са обявили бедствено положение днес заради зимната обстановка и обилните снеговалежи, съобщиха от Гражданск    
НовиниБедствено положение е обявено в силистренските общини Кайнарджа, Тутракан, Ситово, Главиница, Алфатар, Дулово, съобщи "Фокус". В област Русе бедствено положение са обявили четири общини – Иваново, Две могили, Борово, Сливо поле. Две са общините в област Разград, които са обявили бедствено положение. Това са Исперих и Самуил.


До 15 часа над 150 граждани получиха помощ от екипи на „Гражданска защита” - МВР, полиция, огнеборци и медицински служби. Като цяло е усложнена е обстановката в Североизточна България, спасителните екипи работят на денонощно, създадена е организация за привличане на допълнителни сили и средства, съобщиха от службата.

Заради непроходимите пътища в община Кайнарджа няма да работи обществената трапезария, осигуряваща храна на около 150 души от общината. Утре няма да работят учебните заведения и детските градини в общината. Според кмета на Кайнарджанската община Любен Сивев има увреждания в сградите на кметството в село Давидово, училищната трапезария и читалището в село Голеш. Създадена е комисия, която да направи оглед на щетите.

Екип на "Гражданска защита"-Плевен е изтеглил автомобил, превозващ четирима пациенти на хемодиализа. Транспортирани са пациенти от селата Трънчовица и Обнова, предаде БТА. Те пътували с фирмен микробус, но закъсали в преспите. Оказано е съдействие и на медицински автомобил при транспортирането до болницата в Никопол на диабетик от село Дебово. Осем сигнала за помощ са постъпили тази сутрин на телефон 112. Оказана е помощ на закъсали автомобили край село Гривица и Плевен.

Без електричество до момента са 36 селища на територията на захранване oт EVN Bulgariа, съобщават от пресцентъра на дружеството. Най-много населени места без ток има в Кърджалийска област - 27. В областите Пловдив и Смолян има по 4 селища без електричество. Общо 12 екипа работят за отстраняване на авариите по места.

Участък от пътя Маломирово – Голям Дервент е залят от река Поповска, съобщиха от Областно пътно управление – Ямбол. В селата Дъбово и Попово реката е излязла от коритото си. Вследствие на придошлата река в село Попово са залени шест дворни места и три къщи. Залети са 250 дка пшеница, 150 дка ечемик и 400 дка дълбока оран. В село Дъбово реката излиза от коритото си в началото и в края на изградените преди две години диги. Там са залети осем дворни места и над 1000 дка обработваема земя, засети с пшеница и ечемик.

Заради придошлите води на река Ропотамо временно е затворен пътят Созопол - Царево. Движението ще бъде възстановено след оттичане водите на реката, съобщиха от "Гражданска защита" - Бургас.

dir.bg

 


Сходни връзки

12 общини в страната са обявили бедствено положение днес заради зимната обстановка и обилните снеговалежи, съобщиха от Гражданск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди