изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:23 EEST
В Стара Загора ще се строят британски електромобили    
ИкономикаМеждународният фонд "Куоръс венчърс" е осигурил британска инвестиция за производство на електромобили в Стара Загора, съобщи българският премиер Бойко Борисов след среща с представители на фонда в Лондон. Премиерът допълни, че представители на инвеститорите ще проведат среща с кмета на Стара Загора, за да уточнят кога модулната поточна линия може да бъде пусната в експлоатация.


Новата 4-местна кола ще може да развива до 120 км в час и да изминава до 30 км с едно
зареждане.

Инвестицията ще е за около 100 млн. лв. и ние толерираме тяхното желание, коментира министър-председателят. По думите му, към момента британските инвестиции в България са намалели с близо 12 млн. евро.

По-рано премиерът Борисов се срещна с представители на Консервативната партия. "Независимо от резултатите на парламентарните избори във Великобритания след три месеца, по отношение на политиката към България ще има абсолютна приемственост, заяви той след среща с представителя на Консервативната партия Уилям Хейг.

"Работим добре и с двете водещи партии във Великобритания и следваме приоритетите, които сме определили, посочи премиерът, съобщиха от правителствената информационна служба".

Тази теза беше споделена и на срещата на министър-председателя и водената от него делегация с председателя на Камарата на общините в британския парламент Джон Беркоу. В разговорите участваха и депутати от различни политически сили, които са част от общопартийната група за приятелство с България. „Независимо от това от кой е на власт в едната или другата държава, сътрудничеството и приятелството между двете страни са по-важни от партийните различия”, подчерта премиерът. Той беше категоричен, че България и Великобритания ще продължат да бъдат партньори, защото отношенията между двете страни са стратегически.

Премиерът Борисов е на двудневно работно посещение в Лондон по покана на британския му колега. В делегацията, която го придружава, са вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на външните работи Николай Младенов. В неделя те имаха среща с представители на българската общност във Великобритания.

http://www.tvevropa.com

 


Сходни връзки

В Стара Загора ще се строят британски електромобили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди