изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:28 EEST
Лъсна българска следа при експлозията в Лиеж    
По света Търсят се причините за експлозията на газ в Лиеж. Разследването върви в няколко посоки, включително трафик на хора и уреждане на сметки, съобщи белгийската френскоезична телевизия Ер Те Ел, цитирана от БТА.

Телевизията следи отблизо нещастния случай, причинил смъртта на 14 души.

Ер Те Ел показа в новините свидетел, когото назова Чифчи Ченгиз и който от 20 години живеел в съседна на разрушената от газовия взрив сграда. Той потвърди пред телевизията това, което вече е казал в полицията в Лиеж.

Ченгиз твърди, че познавал добре българските момичета в рухналото здание. Те му казали, че собственикът на сградата Мехмет Чалък ходел често до България, че те били купени от Чалък от техните родители и че в Лиеж той им показвал порнографски филми, тъй като те му "принадлежали".

Мехмет Чалък водеше маса българи да работят в Белгия. Разбира се, тези хора, преди да бъдат докарани тук, са били принуждавани да плащат пари на собственика (на сградата). В апартамента си той също вършеше странни неща. Едно от момичетата показа порнографски филм, който бил сниман заедно с патрона (свидетелят познал в него собственика на сградата Мехмет Чалък), заяви Чифчи Ченгиз.

Питах момичетата какво ги е довело тук и защо вършат такива неща. Те ми казаха, че са били принуждавани, тъй като в България са умирали от глад, а и не са имали избор, защото били продадени от собствения им баща. Ако добре съм разбрал, г-н Чалък ходи до България, за да ги купува с парите си. Води ги тук и веднъж пристигнали, той може да прави с тях каквото си иска, тъй като ги е купил, добави Ченгиз.

Пред репортер на Ер Те Ел Мехмет Чалък каза само: "Ако хората гледат всичко това, не мога да им попреча".

Полицията в Лиеж не е дала гласност на свидетелствата на Чифчи Ченгиз, а само заявила, че той е бил изслушан от следователите.

Ако тези информации се потвърдят, пространството за нови хипотези по причините за драмата се разширява. И не трябва да се изключва уреждане на сметки, коментира телевизията. Освен това има съмнения по отношение на ползвателите на газ. За да се предизвика експлозия от такъв мащаб, трябва да има изтичане на газ поне в течение на час, за да се събере достатъчно количество в сградата. Но мнозина се питат как е възможно никой да не е почувствал миризма на газ, след като тя е било стара и с лоша изолация, отбелязва Ер Те Ел.

DIR.BG

 


Сходни връзки

Лъсна българска следа при експлозията в Лиеж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди