изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 02:18 EEST
ПРИРОДАТА В ТЕРВЕЛ И КРУШАРИ - ПРЕДПОСТАВКА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА    
ТуризъмПриродните дадености на Тервел и Крушари са основните стратегически конкурентни предимства на двете общини, които могат в краткосрочен план да допринесат за развитието на туризма в региона.


Това е изводът от изготвените анализи по проект "Споделяне на успешни практики в областта на алтернативния туризъм – ключ към устойчиво развитие на общините Крушари и Тервел", който се реализира по оперативна програма "Регионално развитие". От сайта на община Тервел става ясно, че е приключила първата част от изпълнението му. През него са извършени анализи за развитие на алтернативния туризъм в Тервел и Крушари и в партниращата гръцка община Ефкарпия.
Тервел и Крушари притежават значително културно наследство, става ясно още от анализите. В тях са изведени и основните проблеми пред двете общини – липса на подготвени кадри в областта на туризма, слаб интерес от страна на частните инвеститори, липса на разработен туристически продукт. Наличните природни ресурси съдържат потенциал за развитие на устойчиви алтернативни форми на туризъм, е един от направените изводи. С най-голям потенциал са определени орнитоложкият, ловният, риболовният и културно-познавателния туризъм.
Ефкарпия се намира се на 6 км от Солун и на 60 км от Халкидики, сочи анализът на гръцката община. Използвайки стратегическото си положение, властите са успели за 10 години да удвоят населението – от 6 645 жители през 2001 г. срещу 3 486 през 1991 г. В момента жителите на общината са 15 000 души, като най-голяма роля за растежа има предлагането на качествен туристически продукт, свързан със стратегическата близост с Халкидики и Солун.
Въз основа на анализите е разработена и обща стратегия за периода 2010-2015 г. Тя извежда няколко основни интегрирани туристически продукта, в които общинските власти могат да съсредоточат усилия в търсенето на финансиране – културно-историческия туризъм, религиозен, пещерен, тематичен - орнитоложки, ловен, риболовен, фестивален. НДТ
 


Сходни връзки

ПРИРОДАТА В ТЕРВЕЛ И КРУШАРИ - ПРЕДПОСТАВКА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди