изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:08 EEST
ОБЩИНИТЕ ТРЯБВА ДА КУПЯТ КОМПАКТОР ЗА ДЕПОТО В БОГДАН    
ЕкологияВ сряда се проведе работна среща за синхронизиране на действията по изграждане на депото в Стожер, съобщиха от пресцентъра на областна администрация, като уточняват, че тя е била инициирана от РИОСВ - Варна, и областна администрация. Участие в нея са взели кметовете на добричките общини, председателите на ОбС и представители на екоинспекцията.

В рамките на срещата зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев е запознал присъстващите с процедурите, които предхождат строителството на основната част на проекта- изграждането на депо за твърди битови отпадъци край Стожер, като е припомнил, че за ефективното уплътняване на депонираните отпадъци, е наложително закупуването на компактор от общините, който да обслужва депото в Богдан, а на по-късен етап да се използва на регионалното депо Стожер. На всички общини са представени разчетите, съобразно процентното участие на всяка от тях, като изискването е било да се гласуват средствата целево от ОбС. На срещата е станало ясно, че Шабла и Тервел, не са взели решение, а са оставили този въпрос за следващ етап - когато се  актуализира бюджетът в средата на годината.
Арх. Ганчев изрази надежда, че до 10-ина дни ще има съгласувана документация на работния проект и ще бъдат предприети стъпки по издаване на разрешение за строеж. Директорът на РИОСВ- Варна, Румяна Радилова е изразила готовност да оказва помощ на всеки етап от развитието на проекта, с оглед спазването на времевия график. Тя апелира за максимално бързо и стриктно изпълнение на  процедурите по стартирането на новото депо, защото това се наблюдава от ЕС. Областният управител Желязко Желязков е заявил съдействие при промяната предназначението на земята, за да може в срок да се реализира проекта за изграждането на депото.
 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ ТРЯБВА ДА КУПЯТ КОМПАКТОР ЗА ДЕПОТО В БОГДАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди