изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:51 EEST
ДВОЙНО НАМАЛЕНИЕ НА ТРУДОВИТЕ ЗЛОПОЛУКИ    
НовиниПочти двойно намаление на трудовите злополуки през 2009 г. в сравнение с 2008 г. отчитат от дирекция „Инспекция по труда” в Добрич.

През 2008 г. общият им брой е бил 92 ,от които една завършила със смърт и друга с инвалидност. През миналата година общият брой на злополуките е бил 53 като с фатален край са били две, а други две са предизвикали инвалидност. От дирекцията отчитат значително намаление на трудовите злополуки – с около 45 процента. М. Мартинов подчерта, че страната ни има ангажимент до 2012 г. с 25 на сто да намалеят трудовите злополуки.
Статистиката на инспекцията сочи, че най-често трудови инциденти има в резултат на падане от същото ниво при слизане по стълби на сгради, при движение по хлъзгав път, под или стълби. Други причини са падане от височина, удар от изхвърчал или падащ товар или предмет, от притискане на движещи се части или от пътно-транспортни произшествия.Най-често причините за трудовите злополуки са неспазване на правилата за безопасна работа, неправилна преценка на предприетите действия, невнимание по време на работа, недобра организация на работа.
 


Сходни връзки

ДВОЙНО НАМАЛЕНИЕ НА ТРУДОВИТЕ ЗЛОПОЛУКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди