изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:40 EEST
МВР с паралелна операция - Мустака, Перлата и Базовеца на топло    
Ред и сигурностБроени часове след арестите по спецакцията "Октопод" МВР подхвана нова операция. Вече втори ден тежковъоръжени антимафиоти от ГДБОП и СОБТ прочистват Ботевград от групата на Пешо Мустака.

Новината бе потвърдена от пресслужбата на силовото министерство, която обяснява: "Вчера около обяд на ул. "Янтра" в центъра на Ботевград полицаите спрели принудително лек автомобил “Ауди А6” със софийска регистрация. В колата пътували криминално проявените ботевградчани П.П./26г./, В.М./21г./ и Л.Д./23 г./ от с.Врачеш, които са задържани. Последвало претърсване в дома на П.П. в Ботевград, където били открити и иззети 35 патрона / калибър 7,62/ и документи, които по първоначални данни насочват разследващите към вероятно извършвана лихварска дейност. П.П. е регистриран за изнудване и нанасяне на телесна повреда, осъден е и за двете престъпления на първа инстанция. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа".

Проверка на "БЛИЦ" установи, че става въпрос за организацията на бившия състезател по борба Петко Петков-Мустака, контролираща наркопазара в града. Според местния сайт Botevgrad.com целта на спецченгетата е да ударят именно разпространението на дрога от групата на 26-годишния Мустак. Свидетели твърдят, че той и двамата му ортаци изхвърлили пренасяните от тях наркотици в контейнер, виждайки полицейската засада. Маскираните ченгета обаче открили пакетите след подробен тараш на боклука.

В същото време друга част от антимафиотите провели паралелна акция на автомагистрала "Хемус", където заловили голямо количество наркотици. По непотвърдена информация пратката е била предназначена за Мустака и компания.

Веднага след арестите е последвало претърсване на ромската махала в Ботевград. "Пристигнаха три или четири буса и джипове. Броят на униформените надхвърляше 50", разказва очевидец нма операцията.

Според друг регионален сайт – Bot.bg, освен Пешо Мустака и двамата му помощници са прибрани още 50-годишният Стоян Илиев – Перлата и 45-годишният Стоян Иванов-Базовеца. Двамата са приближени на местен ромски дерибей с прозвище Германеца, който ги е вкарал в бизнеса с проститутки. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

МВР с паралелна операция - Мустака, Перлата и Базовеца на топло | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди