изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:18 EEST
Бойко Борисов: Ще стигнем до края    
Новини София. Всеки може във времето на демокрацията сам да определя поведението си и изказванията си, нямам намерение да коментирам каквото и да било изказване, каза в предаването на БНТ „Панорама” премиерът Бойко Борисов по повод думите на Алексей Петров, че случващото се с него е „политическа репресия”.

Според министър-председателя в момента действително чрез операция „Октопод” се води война срещу престъпността, в която участват много „себеотдадени прокурори”, каквито е нямало по времето, когато е бил главен секретар на МВР.
Те според него са „адвокатите на държавата” хората, които защитават интересите на държавата, а МВР и ДАНС са мотивирани чрез подкрепата на евроатлантическите партньори на България.
„Това е войната на държавата, няма никакво значение кой е премиер, кой е министър и кой шеф на служби. Всеки от нас е длъжен да си извърви пътя, който гласоподавателите са му посочили да направи”, каза той.
На въпрос колко далеч ще стигне правителството, Борисов каза: „До края. Аз истински се чудя на анализаторите, който казват, че това била операция срещу мен или Цветанов, след като аз от три седмици съм запознавам от колегите какво готвят и какво правят, какви доказателства има и какви свидетели се явяват, какви материали излизат. Ето това – на всички мои критици искам да кажа – е да нямаш зависимост. Това е, когато не те е страх, че няма какво да излезе за тебе. Атакуваш, правиш – оставяш службите и прокурорите да работят. Политическата воля на премира е да не пречи – да няма свои, да няма близки, да няма приятели. А който е сгрешил – да може прокурорите и службите да могат да го арестуват. Това е политическата воля и това е липсвало на моите предшественици”.
От 1972 г. Бойко Борисов и Алексей Петров са били съотборници в спорта. „Действително той е човек с много качества, но в същото време това, което видях, с което ме запознаха колегите, истински ме озадачи и дадох ход на операцията. Това е липса на зависимост – да няма човек, срещу който да не могат да работят службите”, коментира премиерът.
Тече съдебен процес има постоянна мярка срещу Петров и всеки коментар на премиера може да бъде използван от съда като вмешателство.
Няма човек, срещу когото службите да не могат да работят, бе категоричен премиерът. Именно това се е оценило от Европейския съюз. „Това е новата България – службите, правозащитните системи могат да работят по всеки, няма значение какъв е”, каза той.
„Не може 20-30 търтея да тормозят държавата и ние правим всичко по този въпрос”, коментира още той.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Ще стигнем до края | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко Борисов: Ще стигнем до края
Автор: Anonymous да 2010-02-14 @ 13:51 EET
Бате Бойко защо тогава най големите търтеи на Добрич са твои членове в ГЕРБ, защо тези най големи твои търтеи са в Общинския съвет и крадат като за световно. Ако не ги знаеш ще ти ги кажем само питай!!! 
Бойко Борисов: Ще стигнем до края
Автор: Anonymous да 2010-02-14 @ 14:28 EET
БАТЕ БОЙКО  эащо не дойдеш на проверка в ДОБРИЧ да видиш какви ги  вършат твоите тук   например  като  ИЛИЯ  желяэков  брат на областния  който  скоро  освободиха  от  ареста  эа  престапление   а ЖЕЛЯЭКО ЖЕЛЯЭКОВ   е шеф на  сводниците  СОПОЛАНКОТО  и ДРУГИ   даже  и се саветват  дали  сопола да купи лимоэина  или  не  неможе  сега докато  не се  приключат  нещата  с  групата ( ами тук има една група  эадаржана  беэ улики  и докаэателства 
Бойко Борисов: Ще стигнем до края
Автор: Anonymous да 2010-02-14 @ 14:36 EET
намерени ) Като каэваш търтеи  ела  в  добрич  повече са  от  20 30   те  хулиганите  са  по малко  от  тях  ела  и  се  раэшетай  эа  да  раэбереш  кой  беше  на  нова  година  с Данчо  Костов   ами  само  трябва  да  дойдете  те  хората  ще  иэляэат  и ще  ви  кажат  ако  искате  тия  сащите  хора  да  ви  повярват  отново  проверете  ги  эащото  те  се  иэлагат  иэлагат  и  партия  герб  а хората  вярват  вав вас  но  след  всичко  което  виждаме  и аэ эапочвам  да  губя  доверие  голяма  иэлагация  са тия тук 
Бойко Борисов: Ще стигнем до края
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 15:34 EET
ами така и така сте тръгнали елате и в Добрич  няма да си отидете с праэни ръце  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди