изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:30 EEST
“Лев инс” застраховала министерства и депутати    
Новини 52 обществени пръчки е спечелила "Лев инс" от кабинета "Станишев". Общата стойност на застраховките е 1,7 милиона лева с ДДС. Това показва справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки (АОП) в периода 2005 - 2009 г, съобщи вчера Медиапул. "Лев инс" има над 700 000 клиенти, сред които са министерствата на отбраната, икономиката, енергетиката и туризма, правителственият авиоотряд, Държавен фонд "Земеделие" и много други държавни институции. Това пък посочва в отговор застрахователната компания чрез БТА.

Фирмата бе една от претърсените сгради по време на операция "Октопод", тъй като част от собствениците й - Момчил Кръстев, Лозана Славчова и Антон Петров, бяха задържани по време на акцията. Справката в регистъра показва, че "Лев инс" е спечелила поръчки за застраховките на автомобилите на депутатите, митничарите, военните, сградата на Министерския съвет на "Дондуков" 1, повечето ресорни ведомства, както и агенции. Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, срещу когото е повдигнато обвинение за лидер на организирана престъпна група, участва в създаването на "Лев инс", но към момента името не фигурира нито в тази фирма, нито в свързаната с нея "Лев корпорация".
В края на септември "Лев инс" и Агенция "Митници" сключват 3-годишен договор за застраховка на коли, кораби и имоти на ведомството за 488 074 лв. без ДДС. Това е най-скъпата обществена поръчка за компанията. В началото на 2009 г. и Министерството на отбраната застрахова автопарка си при "Лев инс" за 297 984 лв. без ДДС. В контракта пише, че поръчката се финансира с европейски средства.
В две поредни години - 2008 и 2009 г., известната застрахователна фирма печели и конкурса на Народното събрание. Тогава прави полици за 107 000 лв. без ДДС.
Същата година корпорацията успява да надвие конкурентите си и взима и поръчката на Министерския съвет. Договорът с "Дондуков" 1 включва застраховки на сградите му за 22 бона без ДДС. Имотите на Министерството на правосъдието през 2008-а също са застраховани при "Лев инс". Сумата там е 11 600 лв.
Правителственият Авиоотряд 28 пък прави полици на служителите си за 24 бона. Сред по-сериозните поръчки за "Лев инс" са застраховките на автомобилите и имотите на Национална ветеринарномедицинска служба - 186 хиляди. Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" пък има договор за 80 000, а Национална служба за растителна защита за 70 бона без ДДС. Сред клиентите на "Лев инс" са УНСС, в който преподава доц. д-р Алексей Петров, както и автомобилите на икономическото министерство, имоти на здравното ведомство и возилата на АЕЦ "Козлодуй".

http://paper.standartnews.com

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

“Лев инс” застраховала министерства и депутати | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
“Лев инс” застраховала министерства и депутати
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 14:10 EET
проверете и добричкия  бивш на лев инс 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди