изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:05 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 14.02.2010    
ВреметоПрез нощта все още по-значителна облачност ще има над Северна България, но без съществени валежи. Там ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Над Южна България облачността ще е незначителна, до ясно време. Сутринта на отделни места в Горнотракийската низина ще се образува мъгла, която ще е по-трайна в западната й част. Минимални температури между минус 5° и 0°. Утре още преди обяд от югозапад ще започне заоблачаване, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър, който след пладне ще започне да се ориентира от изток-североизток.

Максимални температури между 3° и 8°, по Черноморието, в Югоизточна България и в крайните югозападни райони - до 10°-12°. Вечерта от юг-югозапад ще започнат валежи от дъжд, който през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страната и ще се усилят. Значителни ще бъдат валежите в Южна и в Източна България. В Северозападна България валежът ще е предимно сняг, като и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

Атмосферното налягане след временно повишение, ще започне бързо да се понижава.

Над планините още преди обяд ще се заоблачи, но ще завали късно след пладне, предимно сняг. През нощта срещу понеделник очакваме значителни валежи, особено в Рило-Родопската област. След временно отслабване на вятъра в часовете преди обяд, след обяд той отново ще започне да се усилва в ниските части от югоизток, а по върховете от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието постепенно ще се заоблачи. Преди обяд ще духа до умерен западен вятър, който след пладне ще започне да се ориентира от изток-североизток. Привечер, отначало по южното крайбрежие ще завали дъжд, а през нощта срещу понеделник, валежите ще обхванат цялото крайбрежие и ще се усилят. Максимални температури на въздуха до 10°-12°. Температурата на морската вода е около 4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. !!!

НИМХ-БАН ИЗДАВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ЗНАЧИТЕЛНИ ВАЛЕЖИ НА 15.02.2010 г. През нощта срещу понеделник и в понеделник под влияние на преминаващ през южните райони от Балканския полуостров към Егейско и Черно море средиземноморски циклон, над страната ще се създаде валежна обстановка. В неделя вечерта от юг-югозапад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу понеделник бързо ще обхванат цялата страна и ще се усилят. В Северозападна България валежът ще е предимно от сняг, като постепенно и по високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. В понеделник, почти навсякъде, с изключение на Черноморието и крайните южни райони дъждът ще премине в сняг, но до вечерта валежите ще започнат да отслабват, а от запад и да спират. В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, в Източна България до силен. За цялата валежна обстановка се очакват значителни валежи - до 15-20 л./кв.м, а в Рило-Родопската област и в Източна България до 40-50 л./кв.м.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 12-18 февруари 2010 година

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 14.02.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди